selamlar,

önceki duyurumun üzerine (git: 476922) neler neler oldu daha... detaya girip ddaha da sinirlenmeyeceğim ancak bu ev sahibine karşı haklarımı öğrenmek istiyorum. misal, adam kira kontratının fotokopisini vermiş bize, aslı yok (üstünde oynama yaptığı). evdeki hiçbir masrafı karşılamayı kabul etmiyor (mutfak dolabının rutubetten/ya da su baskınından - her neyse artık... kabaran tabanının değiştirilmesi gibi).

beğenemezseniz gidin'e bağlamaya başladı son tahlilde, bu adama karşı haklarımızı özetle ve/veya detaylı olarak nereden öğrenebilirim? yoksa elimden kaza çıkacak...

şimdiden teşekkürler

 

iyi bir avukatla konuşup direk mahkeme. bu adamla muhatap bile olmayın.
çünkü kirayı geç öderseniz depozito yanar ve 3. ay sizi kapının önüne koyar. ama bunu bir de deneyimli bir avukata danışın. çünkü sizdeki kontrat örneğine göre ödeme tarihi ayın 15i görünüyor (kontratta ev sahibinin de imzası olmalı). taşındığınızda evde kalacak (misal mutfak dolapları) hiç bir şeyi yapmayın. sizdeki fotokopi mutlaka kalsın. her ne kadar mahkeme orijinal belgeyi kabul etse de asıl kontratta oynama yapıldığı belli olur. ve en önemlisi kontrat bitiminden önce evden çıkmayın. çünkü zarara uğradığı gerekçesiyle sizden bir yıllık kirayı alabilir.

tururo
1

mobil görünümden çık