Selamlar,

Şimdi ben hiç anlamam bu işlerden fakat zorunluluk hali yarın İstanbul Göztepe'deki merkeze gidip gelir testine gireceğim. Öğrenci sayılırım (yaşım epeyce geçkin olsa da:)).

Ve görünürde hiçbir gelire sahip değilim.

Kendi üzerime birtek aracım var (30 -32 bin TL civarı).

Şimdi bilenlere soruyorum, ben n'apim?

Bir de çok kuyruk olur mu? İşlemler ne kadar sürecek? Ve giderken yanıma almam gereken evraklar nedir?

Bi yardım şu garibana :(

 

kimliğin yanında olsun yeter. ismimin alacaklar ve hemen çıkartmıyorlar. o esnada senden nüfustan aile kaydını ve kimlik fotokopisini hazır etmeni söylerle bir kaç gün sonra aradıklarona onlarıda alıp gidersin.Tabi bu işler kaymakamlıkta yapılıyor. ondan sonra sgk ya gidiyorsun.

skywalkeremre

öyle gelir testine, bir merkeze gidip giremiyorsun. o kadar kolay değil maalesef. zaten adına aldanma, yaptığın harcamalar üzerinden hesaplanacak.

merkezler hınca hınç öyle kalabalıkmış ki, izdiham varmış. bugün kardeşim gitmişti o söyledi. ali tezel'in konuyla ilgili çok güzel açıklamaları var. burada bir çok başka sorularda verdik linklerini. arayıp o linki bulmaya çalış, nette de bulabilirsin ali tezel diye aratırsan.

gidip başvuru yapıyorsun. gelir testine hemen gelmiyorlar. gelirin olmasa da giderlerine bakarak, onları gelirin olarak kabul edecekler. yani kaçarın yok, öyle ya da böyle para ödeyeceksin. bu yeniliğin tek amacı o zaten, herkesi ayakta öpmek!..

holy diver

@holy diver,

Giderlerimi ne şekilde ıspatlayacaklar?

Üzerime herhangi bir fatura kaydı falan yok.

msb

evine bakacaklar, eşyalarına bakacaklar filan. ailenle yaşıyorsan eğer o evin ortak gideri kaç kişiyseniz ona bölünecek. ona göre.

ailenizdeki insanların kimlik fotokopilerini ve muhtarlıktan form 5'i alıp yanınızda bir tükenmez kalem ile gidin.

sabahtan gidin. ben uyuyakaldım 10.30'da gittim, öğleden sonraya kaldım. 1.40'da çıktım. sabah 9 gibi giderseniz çabuk halledersiniz.

geçmiş olsun :/

dasher

ali tezel'in katıldığı programları araştır netten. orada anlatıyor adam detaylı olarak.

evin senin üzerine değil mi? bunun benzini yok mu? bir ay boyunca aç mı kalıyorsun? evdeki buzdolabı çamaşır makinesi, tv, vs nasıl çalışıyor, elantirik faturası yok mu? su harcamıyor musun? faturası yok mu? doğalgazla ısınmıyor musun, faturası yok mu?

belediye sana yardım yapıyor olsun, onu bile gelirin olarak yazacaklar. kiranı baban ödüyor olsun, o kirayı gelir olarak yazacaklar.

holy diver

yanlış bilmiyorsam; faturaların üzerine olup olmaması önemli değil. ikametin neredeyse, ona göre bakılacak. ikametin ailenin yanındaysa, onların giderleri gelirleri üzerinden hesaplanacak. tek başınaysan, ikametin o adresteyse, yine o bahsettiğim giderler üzerinden hesaplanacak. o giderler o adrese ait. ve sen de o adreste oturuyorsun, ikametin orada görünüyor.

holy diver
1

mobil görünümden çık