Şimdi ben küçüklükten beri eski mazda 323'leri çok severim. (Farı sonradan açılan model.) Bundan alasım var ama ölü yatırım mı olur? 150binden aşağıda bulmak imkansız gibi. E kaç senelik araba ne kadar yakıyordur bu? 7-8 bin verip bundan alsam mı yoksa hayde deyip sıfır arabaya mı girsem?

Oto şirketlerinin sitesine bakıyorum da dizel mi benzin mi olduğu yazmıyor genelde. Dizelin böyle simgesi falan mı var nedir çözemedim?


 

Bence sıfır mazda 3 al.
onsurga.com

saruwatari

o modelde dizel yoktu diye hatırlıyorum. bir aracın dizel olup olmadığını anlamak için de spesifikasyonlarında, yakıt türüne bakmak lazım. ya da motorunun açıklamasındaki kısaltmanın bir yerlerinde D harfi varsa büyük ihtimalle dizeldir.

ve bence evet, alırsanız baya ölü bir yatırım olur. 2-3 sene sonra anca 5.000 civarına satabilirsiniz. kullandığınız süre içinde size çıkaracağı sorunlar da cabası.

tam bilmiyorum ama şehiriçinde 100 kilometrede en az 8-9 litre yakar gibime geliyor. ama alacağınız araç çoğunlukla lpg'li olacaktır.

nesilsiz

saruwatari: o da bir seçenek tabii ama sıfır almak beni baya zorlayacak.

nesilsiz: teşekkür ederim.

colg fusion

bu arada son zamanlardaki duyurularınızdan fark ettim ki aynen benim geçen seneki kafamdasınız. ben de sizin gibi ikinci el araç kovalıyordum ama nihayet biraz daha para biriktirip daha mantıklı bir sıfır araç almaya karar verdim. zaten istanbul trafiğin boktan olduğu bir şehir. toplu taşıma ve deniz yolu kullanarak arabası olanlardan çok daha ucuza ve huzurlu seyahat ediyorum. elinizdeki avucunuzdakinin hepsini arabaya vermektense (ve hatta kredi alıp borçlanmaktansa) biraz daha beklemek lazım bence. türk gencinde para kazanmaya başlayınca "hemen araba almalıyım" gibi bir duygu uyanıyor ama aslında çok da gerekli değil ya düşününce.

nesilsiz

evet öyle bir düşüncem var ama heves değil bu aslında. günde 4 saatten fazla yol gidiyorum ve artık benim için katlanılmaz bir hal aldı bu durum. öyle veya böyle bir şey alacağım yani, kaçarı yok:)

colg fusion

hocam bu gibi konularda bir fiyat limiti, kullanım amacı, yılda yapacağın km gibi bilgileri de verebilirsen çok daha isabetli karar almanda daha çok yardımcı olabiliriz.

evet o mazda 3 ler benim de çocukluğumun hayaliydi, kara şimşekle büyüyen nesiliz sonuçta. ama şimdi 7-8 bin verip ondan aldığında derdi bitmiyor.
bakımı çok pahalı olmasa da parça sıkıntısı yaşayabilirsin, en basitinden o açılıp kapanan farların motoru arızalanıp değiştirmeye kalksan bulabilir misin hiç bilmiyorum, ki çok görmüşümdür göz kırparak dolaşan mazda 323 lerden :)

o fiyatlara dizel araba da biraz zor, benzin+lpg kombinasyonu kalıyor sana da ekonomi için. bu kombinasyon için de karbüratörlü yerine enjeksiyonlu bir motor almanı tavsiye ederim, lgp den dolayı güç kaybı daha az olur.

sen ilan sitelerinde kafandaki fiyat aralığında aramalar yap, 15 yaşından genç araba bulmaya bak. çünkü aldıktan sonra kasko yaptırmayı düşünüyorsan çoğu sigorta firması 15 yaşından büyük arabalara kasko yapmaz.

sli
1

mobil görünümden çık