Olcak işmi ??




 

tava varken...

terp

olmaz bence.

kapağını kapatmadan olur ama.

sutlu nescafe

@ Terp
Ya tava yoksa...

ataman

hmm bakkala koşuverin , 1tl ye bi paket alıverin.

terp

Normal tencerede patlatmak daha kolay olur. Biraz yağ koyup kapağını kapatıp patlatırsın.

fortisvita

Mısır patlatayım derken düdüklüyü patlatmayayım diye soruyom...Başka uygun tenceremde yok...Deneyimi olan varmı? düdüklü nasıl-neden patlar?

ataman

düdüklünün kapağını sıkıştırmadan kapatırsanız olur gibi ya, yani aradan hava alacak ama mısırlar fışkırmasın diye elinizle aralık tutacaksınız. gibi. ama güvenmeyin bana.

bitter cikolata

mısır tanesinin içinde su ve yağ var. patlarken içindeki su ve yağ dışarı çıkıyor. yüksek ısı nedeniyle buhar olarak çıkıyor. o buharın bir yerden dışarı çıkması lazım.

en.wikipedia.org

sutlu nescafe

düdüklüye mısırları ko. biraz zeytinyağı ilave et. sonra düdüklü tencerenin kapağını değil, başka bir şeyi kapat, mısırlar etrafa sıçramasın diye. ilk bir iki denemede yaksan bile, üçüncüsünde öğrenirsin yakmamayı ve afiyetle yersin.

compadrito

ya aslında düdüklü tencere kapakları hafif esnek olur. sorun sadece hava giriş-çıkışının sağlanmasıysa kapağı kapatırken arasına spatula veya ince tahta kaşık sıkıştır. metal olursa sıkışıtırılacak şey acil durumda tutulması zor olur tabi.

hikaye mesture

annem tencerede yapıyor

burakg91

patlatmak değil de haşlamaktır o.. ayrıca mısıra bulaşmayın, zira şu an türkiye' deki mısırların neredeyse tamamı amerika ve israil' den alınan gdo' lu tohumların mamülleri.. amman diyeyim..

triacilgliserol
1

mobil görünümden çık