şu secret isimli kitapta geçiyordu, ufakken aileninn fazla ilgi göstermesimiydi, etrafın siklememesi sonucu büyünce oluşan etkimiydi, öyle bişe, şimdi kitap elimden gitti bakamıyorum. özgüvensizliğin küçüklükle alakalı olduğuna inananlar bilgileri paylaşabilirmi




 

muhafazakar ve kuralcı bir ailede yetişen çocuklarda olur. şımartılanlarda ise özgüven patlaması olur. tabi dominant bir karakter karşılarına çıktıklarında da muammanın allahını yaşarlar.

derbeder58

özgüven eksikliğinin çocuk yaşlarda aile ve çevreden kaynaklanarak başladığı doğrudur. ancak aile çok ilgi göstermiş özgüveni eksilmiş gibi basit bi denklem yok. çok çeşitli sebepleri olabilir.

örneğin aile çocuğa çok normal davransa bile. ailedeki bir bireyin özellikle baba tarafı özgüvensiz ise. çocuk bilinçsizce bile olsa bunu hisseder. çocuklar sadece anne ve babanın onlara karşı olan davranışlarından değil. ebeveynlerin diğer toplum bireyleri ile olan ilişkilerinden de etkilenirler.

ama bu nasıl sonuçlanır kestirmek güç. bir tarafta özgüvensiz ezik bir çocuk olabilirken bir şekilde tam tersi özgüvenli ya da özgüvensizliğini çok iyi idare edip sindirebilen bir birey de olabilir.

insan karakteri aile ve toplum tarafından şekillendiği gibi. kişinin kendi yapısında olan ve pek değişmeyen bazı nitelikleri de vardır.

orpheus
1

mobil görünümden çık