Bulunduğunuz şehirde gittiğiniz oturma düzenli sahne performansı etkinliklerinde etkinlik saati sonrasında gelenleri alıyorlar mı?

şehirde dedim ama organizasyona göre değişir tabii ama işte örneğin filarmoni/senfoni orkestrası konserlerinde ya da ne bileyim devlet tiyatroları gibi daha resmi/kurumsallaşmış organizasyonlarda?

zira ben etkinlik saatinden sonra içeri alınmasına baya bozuluyorum. bazen farklı yerlde denk geldi mi de kendi kendime de kuruluyorum bazen önümden geçiyorlar sağıma soluma yerleşip telefonlarıyla mesajlarını çek edene kadar zaten 5 6 dk gidiyor..atıyorum bir uvertür zaten aşağı yukarı 10dk..

ben geç kalırsam beni de almasınlar. haksız mıyım?

 

alsinlar ya ne olacak. insaniz sonucta.

robert bosch

Geç kalmak insani bir durum tamam ama bu tür (başkalarının seyir zevkini etkileyecek) etkinliklerde geç kalanlar alınmamalı.
Her türlü aksiliği hesap ederek hareket etmek erken davranmak lazım.

Benim sinemada en nefret ettiğim şey budur, dikkatim çok dağılır çok rahatsız olurum.
Tiyatroda çok denk gelmedim açıkçası.

Kendim geç kalsam girmek istemem içeri.
Haklısınız.

mutekebbir

Geçen sene uniq hall da aydınlıkevler'e gittim 15 dk geç gelen bile oldu. Çatladım sinirimden. Sadece ben değil çoğu kişi söylenmişti.

kullanicadi

nikinin hakkını vermişsin almancı kardeş. sonuna kadar haklısın

titanyum22

Valla devlet tiyatroları almıyor. Özel tiyatrolar ya da salon konserlerinde müsamaha gösteriliyor. Bence de alınmamalı. Hatta keşke içeri girince telefonları dışarıda bırakma kuralı gelse. Bir gün diktatörlüğümde yapmak nasip olur umarım.

Amaranta ursula

hahah bu ben, ne zaman tiyatroya gitsem sapik gibi saate bakarim.
sehir tiyatrolari biraz da salona gore degisiyor sanirim ama genelde bi 5dk ekleniyor ama bence temsil saati neyse o saatte baslamali ama bizim vatandas da gevsek. en orta sirada oturuyor en son salona o girip 20 kisinin uzerinden atliyor.

ha bazen de insanlari iceri almaya cok gec basladiklari da oluyor o da salon yonetiminin hatasi. benim elimde yetki olsa 20'deki temsil icin dis kapi kapanis saati 19:50 yaparim 19:50'de kapiyi kitlerim kimseyi de almam. iki kere gec kalan ucuncuye ogrenir zaten.

bay b

Çok haklısın. Çoğunlukla geç kalan insanlarla sürekli telefonunu kontrol eden, sesini açık unutan, hatta açıp x etkinliğindeyim arıycam sonra diyen, yasak diye anons edilse de fotoğraf çeken, kayıt alan vb. tipler aynı kişiler oluyor.

Sağlıklı bir yetişkin birey bunları yapmaz.

Keşke içeriye telefon sokmak da yasak olsa. Haftalarca o festival filmini beklemişim, yanımda ki d.t laleleri wp, instagram vb bildirimlerini kontrol etmezse ölecek hastalığına tutuldukları ve ekran parlaklığıyla herkesi kör etmeye yemin ettikleri için sürekli dikkatim dağılıyor.

Phoebe

Haklısın.

Alınmaması lazım. Kural tanımayan insanlar var. Tiyatroya geç gittin diyelim; sahnede bulunan sanatçının dikkati dağılır. İzleyicinin dikkati dağılır. Hem sanatçıya hem izleyiciye saygısızlık. Bir taraftan telefonu çalan var sonra açıp konuşan var. Yanindakiyle muhabbet eden var. Sakız çiğneyen var, kraker, bisküvi yiyen var.

Özet olarak; hiçbir yere geç kalmamak gerekir. Gideceğin yere zamanında gitmek kolay aslında evden çıkacağın zamanı belirlemek. Trafik olabileceğini dikkate alıp biraz daha erken çıkmak gibi.

rock n roll

Geç gelenler alınmıyor, ama zamanında başlayan etkinlik görmedim.

auroraaurora
1

mobil görünümden çık