Günümün çoğunu ekran başında geçiriyorum ve bundan zevk alıyorum. Yıllardır kalemiyle birlikte iPad alma hevesim vardı ama bir türlü ikna olamadım. Bir şey alacağım zaman 6 ay düşünürüm.

Macbook Air M1 kullanıyorum ve çok memnunum. Ama bir yandan istiyorum ki sağa sola giderken, kafede, yolda tabletimi ve kalemi çıkarıp sunum hazırlayayım (iş gereği), notlar alayım, bir şeyler karalayayım istiyorum. Belki yaratıcı tarafımı bile körükler?!

iPad Air M2 çok uygun gözüküyor, 5k fiyatı olan Apple Pencil Pro ücretsiz gelecek. 24,699 TL toplam.

Fikirlerinize ihtiyacım var.

A) Bende Macbook ve iPad var, hiç heves etme. Telefon ve bilgisayar yeterli.
B) İkisini birlikte kullanıyorum ve zevk alıyorum, ayrıca işlerimi kolaylaştırıyor, çok pratik. Bence al.

 

ipad'im vardi sattim. gereksiz, bana gore degil. macbook kullaniyorum. bi ara heves ettim kalemini falan aldim not alayim dedim ama olmuyor.

antikadimag

ipad sevengillerdenim, epeydir yenilemedim ama şu an o kadar eskidi ki yok sayılır.
Yine almayı da düşünüyorum. Kullanacak yer buluyorum yani.

Ama m1 air taşınırlık açısından sıkıntısı olmayan bir alet şarj ömrü de baya iyi aslında kafede çalışmak için yeterli.

Tamamen sizin kullanım senaryonuza göre aşırı işinizi de görebilir, bu ne be de diyebilirsiniz. Üretim tarafında hala tırt bence ipad, (bir çok uygulama var üretim için, o uygulamalarla yapılmış geçerli sonuçlar da var ama çizim harici ipad ile daha kolay oldu diyebileceğimiz bir şey yok gibi. ekstra kısıtlama katıyor iş akışına) hele macos ile kıyaslayacak olursak. Ama sidecar vs 2. ekran yaparım macos uygulamasını kalem ile kullanırım senaryoları için çok iyi.

hedep

Bende Mac ve Ipad var, iş için iyi olur demiştim. 3 yıl oldu iş için kullandığım süreyi toplasam 10 saati geçmez sanırım. Yemek yerken youtube’dan bir şey izlemek ve FM oynamak için iş görüyor :) ha unutmadan, tabii ki kalemini de aldım :)

but that was just a dream

iPad çok güzel tablet ama tabletler üretimden ziyade tüketime daha uygun cihazlar. Tabletle üretirim ya da bilgisayardaki üretime tablet katkı sağlar diyorsanız alın.

10551037

air varken ipad cidden gereksiz.

jelly bear

Ipad bence dokunmatik ekranlı laptoplardan sonra gereksiz kalmaya başladı. İlla kalem, dokunmatik ekran, taşınabilirlik diyorsan microsoft surface pro al. İşlemcisi bir m4 veya m3 olmasa da kötü değil. Sıradan kullanıcıyı üzmez.

ferenc

hevesin varsa bi noktada ipad alırsın sanırım ama macbook varsa yanına esas yakışan şey iphone bence. (birlikte her işini görürler)

Macbook Air yeterince hafif ve güzel, ipad'e küçülmene gerek yok işini laptopla tertemiz hallet derim ben.

bu arada bende ipad air 4 var, artık 4-5 yıllık oldu herhalde. O bile her işi görüyor bazen macbook'a ikinci ekran olarak kullanıyorum. Zamanında foto düzenlediğim de oldu. Ama hayatım artık macbook oldu, tablet sadece yemek yerken bişey izlemelik ekran gibi duruyor. Kalem de var bazen not alıyorum ama meh.

bu arada, tablet yerine macbook'u satıp 15" air'e geçmeyi düşünebilirsin bence.
(ben pc ve m1 macbook air'imi satıp 14" m1 pro mbp'ye geçmiştim. Çok memnunum. Video işleri yaptığım için m1 pro işlemciyi seçmiştim normal insanın ona da ihtiyacı yok.)

nhk ni youkosu

2010 dan beri sadece ipad kullanıyorum,üretimsel bir durumum yok sadece tüketiciyim.bütün işim,gücüm herşeyim iki ipad üzerinden faal şekilde yürüyor.birisi tamamen ticari,diğeri kişisel kullanım.ilave bir ipad de ticari olanı backuplıyor.watsapp ı da direk yukleyebilsem telefon kullanmayı da bırakabilirim.

Bence al.

duptıs
1

mobil görünümden çık