Merhaba,

Schengen bolgesinde yasiyorum. Kardesim ise Turkiye'de yasiyor, su an issiz ve bu nedenle psikolojik olarak cok iyi degil. Bu nedenle ona davetiye mektubu yollayarak 1 haftaligina bile olsa degisiklik yapmanin ona iyi gelecegini dusunuyorum.

Ancak cevremde gordugum kadariyla Turkiye'de hali vakti gayet yerinde insanlari bile reddediyorlar. Belirttigim gibi kardesim issiz, ne benim ne de onun banka hesaplarinda dogru duzgun bir para yok.

Olur da basvuru reddedilirse daha kotu etki edebilecegini dusundugumden soruyorum.

 

hocam işssizlik bence etken. iş geri dönüş için kuvvetli bir neden olarak görülüyor bence.

geçen sene kız arkadaşım iş arıyordu, başvurdu reddedildi. bir kaç ay sonra işe girdi. onun üzerine 1-2 ay sonra başka ülkeden başvurdu aldı tam seyahat tarihini kapsayan şekilde. ondan 1-2 ay sonra da yunanistandan 3 aylık vize aldı. bankada parası vardı.

jülsezar

hocam maalesef imkansıza yakın ya.

genç ve işsiz adam, üstelik schengen bölgesinde abisi var... bundan daha ideal "ülkesine geri dönmeyip gittiği yerde kaçak yaşayacak adam" imajı bulamazsın maalesef.

turist vizesinde en başta bu kişi gerçekten gezmeye mi geliyor, vizesi bittiğinde ülkesine geri dönecek mi diye bakıyorlar. para da önemli tabii ama mevcut durumda hesabında 100 bin euro olsa bile vermeyebilirler vize. daha önce kendim yaşadım çünkü. koskoca firma sponsorluğum vardı ama liseyi yeni bitirmiştim, üniversiteye başlamamıştım, işsizdim. "lise diplomasını almış, akrabasını kafalayıp sponsorluğunu yapmış, avrupa'ya kaçıyor eşşoooleşşek" diye düşündüler herhalde. halbuki schengen vizesi için gereken her belgeyi fazlasıyla sunmuştum.

mark greg sputnik

Daha yeni kendi isi olan parasi pulu yerinde erkek bir arkadasima ret geldi. Bi de issiz diyorsunuz sikintili.

mor oje

geçen aralıkta isveç'ten reddilmiştim.

sebep olarak aktif ssk olmayışım (işsizlik, (freelance ve remote çalışıyordum, ssk ödemiyordum yasal olarak işsizdim)), erkek, bekar oluşum gösterilmişti. red kodu 13 müydü neydi: "şengen bölgesine girdikten sonra türkiyeye dönmek için sebebin yok" maddesiyle reddedildi.

sonra itiraz ettim, işim gücüm , ailem şuyum burada, yaşam standartım bu ülke için başka yerde yapamam falan yazdım. kabul edildim.

ben kız arkadaşımla gidiyordum, davetliydim, bir de orada 5-6 ay kalacak kadar param vardı.

çok para göstermek sanırım o bakımdan olumsuzdu. az para göstermek de öyle.

bu günlerde zaten vize almak zor. ama makul bir başvuru (neden gidiyorsun, dönmek için sebepler neler gibi) ve geri döneceğine dair ikna ile kabul edebiliyorlar.

biseysorcaktim

uf ayni sorunu yasiyorum. kardesimin yanima gelip biraz kafa dagitmasini cok isterdim ama calismiyor epeydir. pasaportu bile yok. cikartirdim, para da uc bes bi seyler gosterebilirdik ama sadece onun bi ise yarayacagini sanmiyorum.

sanirim sadece basimiza bir sey gelirse ayricalik taniyorlar...

davetiye attim serbest calisan bir arkadasima, reddettiler.

supergirl

Tam ustune geldi daha bugun 40 yas ustu yengeme red geldi. Calisan biri, Hollanda'ya kacak olarak kapak atmasi icin hic bir sebep yok. Yani arkadaslara katiliyorum ozellikle pandemi sonrasi iyice igrenc bir hal aldi. Turkiye'de olsam hic girmezdim Schengen islerine bu aralar.

Sizinle alakasi yok ama genel olarak bu yuksek ret oranlari talebi daha cok artirmis gibi hissediyorum. Sevilmedikce cosuyoruz.

www.facebook.com

mbond

Ya neden herkes bilmeden, denemeden atıyor? Çalışırken, şengene başvurdum baya uğraştırdılar. Bir sürü belge istediler. Kardeşimin düğünüydü üstelik.

Ben de diğer şengen başvurularımı çalışsam da işsizim dedim. Böyle diyince bordro da istemediler ama hep döneceğime dair kanıtlar sundum. Gireceğim sınav gibi ailem gibi. Mesela yds sınavına yazılsın ya da açıköğretime gidiyorsa sınav tarihini göstersin. Daha sorunsuz çıkıyor. Böyle 4 şengen aldım.

Freelance çalışıyorum derseniz de gidecek gelmeyecek gözüyle bakıyorlar.

Kahvedesu

Çıkabilir ama yanıltıcı bilgi vermesin.

Gerçekte ne için gidiyorsanız ona başvurun. Banka hesabında para olmayan (geçmişinde de küçük küçük çekip yatırmış) ,sgk'sı olmayan, mal varlığı olmayan bir tanıdığım d tipi vizeye başvurmuştu geçen sene verdiler.

Aracı firmaya bile gitmedi.

hebanon

geçen 2 işssiz yakınıma aldım. doğru belgeler ve davetiye ile şansın yüksek.

buenosdias

Kendi tecrubemi yaziyorum yazanlara katilmiyorum

Işsiz adama neden vize versinler?

Vize almada en onemli sey senin adamlari kendi ulkene geri donecegine ikna etmendir.

Işsiz adam demek kaçmak ve geri donmemek demektir.

Bir ihtimal belki hayat meyat meselesi durumlari falan olur bilemem orasini

Adamlar pasaportunda herhangi bir ulkeye son zamanlarda girdin ve ulkene duzgun bir sekilde dondun mu sorun cikarmadan ona bile bakiyorlar

Dusuk maas aliyorsan sahi killaniyorlar

Daha yazmiyayim bu kadar yeter heralde

Zetnikov

"Işsiz adama neden vize versinler?"

Issiz adam gezemez mi? Neden vermesinler?

Asil calisan donmemeye en musait kisi. Belli bir geliri var. Issiz adam nasil gecinecek? Donecek elbet.

Kahvedesu

"Işsiz adama neden vize versinler?"

bu tek başına bi kriter değil ki.

"adamın işi gücü yok türkiye'de, gelecek avrupaya kapak atacak dönmeyecek" düşüncsi olabilir. işsize vize verilmez meselesi buradan kaynaklı. asıl freelance çalışan kimse alamamalı bu durumda.

bu düşünce külliyen yanlış değil ama yine de hatalı. burada kilit nokta "ülkenizde kalmayacağım, geri döneceğim. yemedik ülkenizi" diyebilmek ve ikna edici belgeler paylaşmak.

biseysorcaktim

@Kahvedesu

"Işsiz adama neden vize versinler?"

işsiz adam gidecek, kaçak yollarla çalışacak ve dönmeyecek. o yüzden çok zor.

brakgn

@brakg, Avrupa'da kaçak işçi çalıştırana günlük 6000 euro ceza var. Vizeyi verenler bunun mümkün olmadığını sizden daha iyi biliyor. Çalışma iznin olsa bile o niteliklerde işe girebiliyorsun.

Kahvedesu

İşsizlikten ziyade sorun Türkiye'nin imajı. Vize alanlardan iltica eden çok fazla var. İltica etmeyen de overstay yapıyor, iş arıyor, akrabası varsa dükkanında çalışıyor falan...İşsizlik bence başlıca bir kriter değil. Bir avrupalı, amerikalı çalışmıyor ve 1 yıl dünya turu yapıyor. İşini falan soran yok.

Türkiye şuanda suri, afgan ve iranlı dolu. Özellikle afganlardan avrupaya iltica etmek isteyen çok var.

Hatta vizeyi falan geçtim meksikada kartellere para ödeyip sınırdan giren ve hemen iltica eden Türklerin sayısı çok ama çok fazla. Youtube'da görülen şu ülkeye taşındım falan diyenlerin çoğu böyle yapıyor.

ferenc

herkes işkembeden sallamış. normal bi işciyim yıllardır bu vize işleriyle uğraşıyorum. bi kere red almadım. son olarak daha geçen 2 işssiz yakınım için bütün belgeleri ben hazırlayarak vize aldırdım. ben avukatım doktorum bana bile çıkmadı diyen kişiler statünün işlerini kolaylaştıracağını düşünüyorlar ama statüs değil yaptığınız hazırlık ve belgeler fark yaratır

buenosdias
1

mobil görünümden çık