[q]
(5) 

Bu tacize girer mi?

dejame #1591741
Yazlık yer düşünün, herkes emekli tayfa. Genelde komşular önceden anlaşıp akşamları ziyaret ediyor birbirini, ama burada bir teyze var, çat kapı gelip en az 4 - 5 saat oturuyor.

Ailemi ziyaret ettiğimde çok sık görüyorum bunu. Kadın gelip yalnızca başkalarının dedikodusunu yapıyor ve annem pürdikkat kadını dinliyor, sürekli ikramlar getiriyor.

Sevdiğinden değil, ciddi anlamda nefret ediyor kadından herkes. Ama annemin bir huyu var, ayıp olur diyor. Yüz verme diyoruz, veya aran kötü olmasın istiyorsan sık sık içeri gir, işim var de, veya daha kibarca bahaneler üret diyoruz ama yok, kadın öğlen geliyor, akşama kadar ev kilit.

Annem aşırı derecede iyi niyetli olduğu için şikayet etmeye hakkı yok diye düşünüyorum. Bu niyetini hayatı boyunca herkes istismar etmiş, bu yaştan sonra da bunu düzeltemiyor.

Kendi evim olsa kibarca kadını gönderirim fakat evdeki otoriteye sahip olmadığım için kendi işime bakıyorum.

Siz ne düşünüyorsunuz?

 

Ben misafir sevmem bir de çat kapı geliniyorsa daha da sevmem. Karşı tarafın düşünmesi lazım. İşte müsait olmayabilir, belki evi dağınıktır toparlayamamıştır mahçup olur diye. Bir de sürekli kimseye gidilmez, çat kapı hiç gidilmez, çat kapı gidiliyorsa da uzun oturulmaz bir kahve içer kalkarsın. Annen çok nazik, zarif bir insanmış o yüzden çok bir şey yapamaz bu durumda.

rock n roll

Taciz sayılmaz ama net yüzsüzlük

respect

Annen rahatsız değil kadından. Ne güzel dedikodu yapiyorlar işte. Sen kendi kendine gıcık olmuşsun bu duruma.

abelardo

Benzer hikaye bizim yazlıkta da yaşandı. Uzun bir süre kadın gidip geldi. Bir süre bahçede oturamadık gelip oturuyor diye. En son kapıyı kendi açıp girmeye kalkınca karşısına geçip müsait olmadığımızı söyledik. Başka türlü anlamadı. Anneniz yapamıyorsa babanız eve girmesini engelleyecek. Kolaylıklar diliyorum.

boyalı kuş

@abelaedo, annem yıl boyunca bu kadının ne kadar yüzsüz olduğundan, dedikodu dinlemek istemediğinden, artık bıktığından her seferinde bahsediyor. burası müstakil bir yer, çoğu zaman balkonda, bahçede vakit geçiriliyor. kadın ortaya çıktığı zaman gelmesin diye içeri kaçıp saklanıyor. haklı olabilirsiniz, annem gerçekten rahatsız değil gibi sanki.

dejame
1

mobil görünümden çık