Yaklaşık 100-200 kişilik bir kitle için mesajlaşma grubu oluşturmam gerekiyor. Telefon numarasının gözükmemesi, icloud yedeklemede yer kaplamaması, admin özellikleri gibi bir çok konuda Telegram her türlü daha iyi ama Whatsapp daha popüler, daha çok insanın telefonunda yüklü olduğu için aklım oraya da kayıyor. Kurulacak grupta insanlar fotoğraf video falan paylaşırsa Whatsapp'ta icloud yedekleme iyice şişecek. Bildiğim kadarıyla Whatsapp yedeklemede seçtiğimiz bir grubu yedeklemeden hariç tutamıyoruz. Telegram bir ara baya popüler olmuştu da sonra sanki kimse yüzüne bakmadı. Kullanım olarak hala popüler mi? Siz olsanız grubu hangisinde kurardınız?




 

Ben olsam insanların birbirlerinin numarasını görüp görmemesini isteyişim kararımda etkili olurdu.
iCloud yedeğinin boyutu gibi bir kriter listemde en sonda olurdu.

Eğer numaraları görmeleri sakıncalıysa, birilerinin başkalarını taciz etmesi benim başıma iş çıkaracaksa Telegram'ı seçerdim.
İnsanları gruba katılmaya ikna etmem önemliyse Whatsapp'ı seçerdim.

michael_knight

iş numaradan tacize varmayacaksa whatsapp her zaman daha olumlu bir imaja sahip.

sir william jones

Bu arada söz konusu Whatsapp grubunun içinde ayarlarda, "gelen medyayı telefona kaydetme" seçeneğini işaretlerseniz iCloud şişmez.

etna

@etna gelen medyayı telefona kaydetme ayarı bende kapalı ama whatsapp backup icloud'da 10gb yer işgal ediyor şu an. Yani whatsapp icloud'u şişiriyor derken fotoğraf galerisinin icloud'da kapladığı yeri değil, whatsapp backup'ın icloud'da kapladığı yeri kastettim aslında. Whatsapp backup'ın boyutunu düşürmenin tek çaresi whatsapp'taki fotoğrafları videoları falan dosya boyutuna göre büyükten küçüğe sıralayıp whatsapp'tan silmek, o da bana saçma geliyor. Yani tüm bunlara karşılık, Telegram backup'ı icloud'da hiç yer kaplamıyor, bence çok güzel.

sweet child o mine
1

mobil görünümden çık