Selamlar,

Kedim ile beraber 730km lik bir yol yapmam gerekiyor. Yaklaşık 8 saatlik bir yolculuk olacak. İlk defa böylesine uzun bir yola çıkacağız kendisiyle.

7 yaşında, scottish. herhangi bir hastalığı vs. yok, sağlığı gayet yerinde. şehir içindeki ufak yolculuklarda taşıma kutusunda uslu uslu oturup kendi halinde takılıyor.

aklıma takılan konular ise;

- yemek,su ve tuvalet ihtiyaçlarını nasıl ayarlamalıyım?

-kediyi salmak problem yaratabilir değil mi? sakin bir kedi ama arabada ne yapacağını kestiremem.

- sakinleştirici vb. bir şeyler tüketmek gerekir mi veteriner ile görüşüp?

genel olarak önerilerinize açığım. şimdiden çok teşekkür ederim.

 

kediyi salma tabii. mola versin diyorsan tasma falan takip oyle cikarabilirsin belki.

surada bazi tavsiyeler var www.reddit.com

hot potato

kediniz sakinse arabada salabilirsiniz, fakat yola çıkmadan önce tırnaklarını kesin, yoksa trimleri falan mahveder. tuvalet işi zor. ancak yol kenarında bir kum tepesi falan görürseniz oraya tasma ile götüreceksiniz, fakat etrafa iyice bakın başka hayvanlar varsa yaklaşmaya çalışırlar, kedi iyice stres olur. sabah yemeğini verin kakasını yapsın, sonra yola çıkın zaten 8 saat dayanır bir şey değil.

malheiros

Hayvanı elit bir muhitte migros veya macro önüne bırak da hem hayvan özgürlüğüne kavuşsun hem de sen yoluna git.

pavlis

Daha yeni uzun yol geldim, 1000km. Anlatayım. 2 kedimi farklı kutularda arka koltuğa koydum. Bir gece konaklayacağım ilk durak 400km mesafedeydi (5-6 saat kadar sürdü). Tekir olan akşam hava kararıncaya kadar miyavladı ve ağızdan çok hızlı nefes aldı. British olan ise öylece sessiz sessiz durdu. Tekir olanı sakinleşsin diye bir ara kenara çekip araca saldım. Arka koltuğun önünden şoför koltuğu altından geçti ve pedalların oraya geldi. Hatta pedalların araca bağlandığı yerdeki boşluğa girecekti, zor tuttum. Sonuç: Seyir halinde kediyi araca salmak riskli. British tüm yol sakindi. Her ikisi de tuvaletlerini yapmadı. Yola çıkmadan kuma atmakta fayda var, son bir tuvaletlerini yaparlar belki. İlk durağa varınca mama ve su verdim. Sorun yok, sadece yer değişimi kaynaklı, özellikle British, stres yaptı ama sorun çıkmadı. O ara Tekir için sakinleştirici alacaktım ama araç durunca normale döndüğü için almadım ki işe yarayıp yaramadığı ve zarar konusu net değil. Sonuç: sakinleştiriciye gerek yok. Ertesi gün 500km gittim. İlk günkü sonuçlar geçerli.

prole

Kedi dogum cadirlari var arka koltugu kapatip cadir icine kum yatagini mamasini koymayi planlamistm ama seyahat iptal oldu cadir linki ty.gl

birde relax paste çok işe yarıyor noral malt macunun hafif uyutan hali

eja

-genellikle sakin bir kediyse cok dert etmeyin, kutusunda kalabilir.
-sakin tasmasiz bir sekilde arabada salmayin, direkt pedal altina giriyorlar. uzunca bir tasma takip (ama on tarafa gecmesini saglayacak kadar uzun degil), tasmayi da emmniyet kemerine falan takip hareketini sinirlayabilirsiniz.
- yolculuktan 4 saat falan once su ve yemegi birakin. midesi bulanabilir yolda, bu da cok rahatsiz ediyor onlari. Merak etmeyin susuz kalabiliyorlar o kadar sure.
- kutusunda kalacaksa eger, emmniyet kemeri ile olabildigince sabitleyin ki ani bir frende falan savrulmasin yavrucak.
- ne olur ne olmaz diye kutunun icine hasta yatak bezi alip serin. yedeginiz de bulunsun. bir de islak mendil :)

biz bu sekilde yolculuk yapiyoruz hep.

65 derece
1

mobil görünümden çık