vucüt geliştirme yapıyorum. eklemlerde zayıflık hissi ve ses gelmesi sebebiyle glukosamin kullanmaya başladım. 1 kutu bitti kendimi yüzde yüz olmasada daha iyi hissediyorum. bu ürünün yenisini almalı mıyım yani spor yaptıgım surece kullanmam mı gerekiyor yoksa almasam olur mu artık?




 

Bunun için bir şey diyemeceğim ama kuru çınar yaprağı suyunu içmenin faydaları var.

diyecevaplandı

Bir kere bu tarz sorulara prensip olarak "kaynim kullandı cok faydali" gibi yaklasimlari yanlış buluyorum. Özellikle elimizde destekleyecek bilimsel veri yoksa ama tabi eksiduyuru burası.

Glukosamin vs şeyleri zamaninda kopegimde kullanmamdan sonrası cok arastirdim ve açıkçası elde net bir veri yok. Yani bir işe yariyor da ne kadar ise yaradığı, kimlerde yaradığı belirsiz. Buna ek olarak sadece bu değil daha başka maddeler de var ise yarayabilecegi konusulan ama cidden şöyle birkaç yil daha araştırma lazım. Isin içinde kesin placebo etkisi de var gibi.

Sizin durum; yani bilmiyorum ben vücut gelistirme yapmaya başlayınca böyle sorun olan duymadim. Misal.olimpik halter, powerlifting deseniz neyse. Bence biraz overreaction olmus ama sunu diyebiliriz;
Elimizde bilimsel olarak yararini destekleyen net bir şey yok ama sagliksiz olduguna dair de bir şey yok. Bu noktada en kötü placeboya para harcamış olursunuz ama kendinizi iyi hissediyorsaniz kullanin.


Bu arada spor yaptiginiz sürece falan kullanmaya gerek yok. Benim kendi arastirmalarim sonucu elimizde bilimsel olarak spor yapanlarin kullanmasi iyi olacak vitamin fish oil. Onun dışında net bir şey yok (yeni yeni şeyler çıkıyor da çok yeni yani arastirmalar).

Bu arada bu tarz şeyler galiba kür oluyor. Yani 3 ay kullanıp birakip sonra tekrar kullanmak gibi.

Kendi deneyimlerim sonucu eklem sagligina iyi gelen bilimsel kanitli iki şey var;
Lean olmak.
Her hafta mobility çalışmak.

logisticsmanager

@logisticsmanager

teşekkür ederim klavyene sağlık hocam

Zetnikov
1

mobil görünümden çık