Yaklaşık 2 senedir bizde olan muhabbet kuşumuz son bir aydır çok tuhaf davranmaya başladı. Önce güneş çarpması nedeniyle nezle oldu. Yemek yiyordu ama hiç konuşmuyor ve ötmüyordu. Sürekli uyukluyordu. Sadece yardım ister gibi cik diye ses çıkarabiliyordu. Veterinere götürdük soğuk kapmış dedi, Antibiyotik ve vitamin verdi. Nezlesi iyileşti, şimdi keyfi yerinde. Ama gün içinde sık sık kal geliyor, donuyor, bakışları duruşu donuklaşıyor. Bacaklarını kontrol edemiyor, poposunun üstüne oturup kalıyor. Normalde ele alınmayı sevmez ama kal geline tepki veremiyor. Bir an enerji bulup uçmak isterse uçarken önünü mü göremiyor bilmiyorum duvara doğru uçup çarpıyor, konmak istediği yeri ıskalayıp düşüyor. Çok keyifliyken bir anda donuyor, saf saf bakınmaya başlıyor.

Kuşun yaşını bilmiyoruz çünkü bize başka bir evden uçtu geldi. Bize geldiğinde de yetişkindi. Bizdeki 2. senesinin içindeyiz.

Sizce ne olabilir, böyle bir durum görüldü mü daha önce?

foto 1: Hasta halinin resmi: hizliresim.com
foto 2: Kendine gelince: hizliresim.com

video 1: video.imgyukle.com
video 2: video.imgyukle.com

foto 3: hizliresim.com
foto 4: hizliresim.com
foto 5: hizliresim.com
foto 6: hizliresim.com

Aydın'da veteriner önerebilirsiniz..

 

kuşunuz streste ve yorgun. muhabbet kuşları için vitaminler oluyor. onlardan alıp suyuna damlatın. suyunu hergün degiştirin.kafesini de 2 günde bir temizleyin. elinize zorla alıp mıncıklamayın. kuşunuz erkek ve 3 yaş dolaylarında. kızışmış ve eş istiyor

limonlu eksi

Haklı olabilirsiniz ama anlık felç geçirmiş gibi halleri sizce başka bir hastalık belirtisi değil midir? @limonlu eksi

ilkinci

İzmirde Burak Uçar var kuş veterineri, ulaşma imkanınız olursa onunla görüşün bence. Sadece kuş bakıyor.

ofelia
1

mobil görünümden çık