Merhaba,
C#'da böyle bir özellik var mı?

Mesela 4 değişkenim var (stage1,..., stage4). Bunlardan sadece 1 tanesi true olabiliyor, diğerleri false (hepsi olabiliyor ama aynı anda değil hep 1 true 3 false olacak).
Uygun durumlarda her seferinde hepsini set etmek yerine beşinci bir değişken yaratıp, her true ihtimali için 1, 2, ..., 4 diye tanımlama yapsam. Sonra istediğim zaman sadece bu değişkeni set etsem.

Bir de varsa böyle bir şey adını da paylaşabilirseniz, okuyup-araştırayım.

Teşekkürler.

 

stage1,..., stage4 yerine bir Stage enum'ı tanımlamak işinizi çözer mi?

dr doofenshmirtz

winforms kullanıyorsanız radio button ile yapılabilir ama enum en temiz yöntem.

inheritance

@dr doofenshmirtz
Sanırım bu şekilde yapamıyorum. Enum'da değerler sabit diye anladım, yanlışsa düzeltin lütfen.

@inheritance
Winforms değil, Unity üzerinden.

Sadece 1 tane gösterilecek 4 görsel var. 1'i gösterilirken diğer 3'ü gizlenecek. Bu da buton ile yapılacak. Bastığımız zaman hangisi gösterilecekse o true olacak, geri kalanlar false olacak. Ben de her seferinde 3'ü false yap öbürünü true yap yerine, her kombinasyon için bir değer belirleyeyim. O değer değiştikçe kombinasyonlar ona göre kendiliğinden değişsin istiyorum.

Ben tam hakim olmadığım için konuya böyle bir özellik var mı sormak istedim.

heritage

şöyle olabilir: Stage diye bir class yapın, içine stage1..4 diye private değişkenleri koyun. public olarak SetStage1..4 ve GetStage1..4 diye metodlar koyun. örn SetStage1 içinde stage1=true, stage2..4 = false yapın. Get lerin içinde return yapın.

inheritance

@inheritance + 1

Reactive programming diye bakarsanız aradığınız keyword bu.

plutongezegendegilmi

Enum evet. Hatta int değişken bile yeter. Stage1=true diğerleri false yapacağınıza int cinsinden stage=1 dersiniz, true false kontrolü yerine stage cinsinin sayı değerini okursunuz.

Tisatiaşer
1

mobil görünümden çık