İstanbul'da yaşayan ama İzmir/Dikili'de müstakil evi de olan birisi için yatırımlık zeytinlik almak nasıl bir fikir sizce? Dikili'nin biraz sarp bölgelerinde. Zeytinle vb uğraşacak vakit de var aslında... 15-20 dönüm kadar.




 

İmkan varsa alınır.
Kredi vs olmayacaksa mantıklı bir yatırım bile olabilir.

neymis

zeytinden anlayan biriyle gidin görün yılda ne kadar yağ elde edersiniz onu 3 aşağı 5 yukarı kafanızda oturtun. yengemler ellerindeki son parayla zeytinlik aldılar kafa dinleriz diyerek şimdi zeytinyağı satıp baya güzel para yapıyorlar.

haskoylu deli hasan

Alınır.

dovletbizebokmir

evcil hayvan gibi düşünün, ilgilenebileceksiniz alın. dalları budaması var, yabani otları temizlemesi var, toprağı sürmesi var, ağacı ilaçlaması var, gübresi var, otları düzenli kesmesi var, dip toplaması ayrı, ağaçtan toplaması ayrı beden gücü istiyor, toplanan zeytinin nakliyesi var. bunlar hep para. ve uzaktan köylüye yaptırırım denirse belki 1,5 kat artacak masraflar. bütün bunların yanında yağın kilosunu 100-150 liradan ancak satabiliyorsunuz. biz yağhaneden aldığımız bidonu tekrar sızdırıp veriyoruz eşe dosta. inci gibi oluyor yağ, yıllar sonra bile içsen aynı lezzet ve tortusuzluk, ama ona rağmen kilosunu 100 liradan veriyoruz, fazlasına utanıyor insan. bahçeye bir pikap veya 4x4 ile gitsek yakıtın 20+ liralık litre fiyatı totalde neredeyse zarara sokacak o derece. sırf bunun için scooter'la gidip gelinildi. oturup hesap yapınca da işi gücü bırakıp sadece bahçeye bakayım bile desen yılın sadece 3 ayı seni geçindirebilecek kadar trajikomik rakamlar çıkıyor ortaya. tarımı bitirdiler.

onemoremile

alınır tabi, önüne yol geliyor mu, gelmiyorsa başvur masrafı neyse yol getirt falan, 15-20 dönüm güzel bir rakam.

tiny penny

Al geç
Hatta link at komşu tarla varsa onu da ben alayım

photo85
1

mobil görünümden çık