Geçen sene geçişten sonra 15 gün içinde ödeme yapmadığım için 5 kat ceza kesilmişti. Bu da 1300 tl falan yapıyordu. İnat ettim hükümet değişene kadar ödeme yapmayacağım diye. Dava falan açmışlar sanırım şimdi mahkeme masrafı vs. 2700 tl civarı olmuş ceza. Bununla ilgili de hesabıma bloke konmuş. Bana tebligat vs. gönderilmedi.
Sizce ne yapmalıyım? İtiraz etsem falan bir sonuç çıkar mı? Hesaba konulan 2700'lik dilim dışındaki parayı kullanıp hükümet değişene kadar ödememe hedefine devam etsem ne olur?



 

hesabına bloke konulmuşsa itiraz süresini kaçırmışsın demektir.

eğer kendin ödemezsen bloke edilen borca karşılık gelen parayı icra dairesi bankadan ister ve dosya o şekilde kapanır.

karsiyakaliyiz

@karsiyakaliyiz bana tebligat ulaşmadı, buradan yürüsem bir şey çıkar mı?

fobfilm

ödememeye devam etsen de icra ile alırlar parayı ona yapacak bir şey yok. aynısı başıma geldi tebligat gönderilmiş güya ama evde yokmuşum o yüzden taa bursa gemlikte bir yerlere geri gitmiş. o zaman bana ulaşamayanlar borç bilmem kaç katına çıkınca direkt cep telefonumdan aradılar, ben de o zaman öğrendim hem borcu hem de tebligat hareketlerini falan. ödeyip mahkemeye verdik bakalım 1 yılı geçti. kazansam da ödediğim harçlar alacağım paraya denk gelecek sanırım ama otoyol aş'ye gideceğine devlete vermiş olurum hiç olmazsa.

tüm yap işlet devret otoyollarda aynı sorun yaşanıyor türkiye'de. adamlar yeni bir sektör yaratmış resmen. gazeteci metin cihan bakana sorunca böyle bir sürü kişi olduğu ortaya çıkmıştı: twitter.com

nrmnm

ödemediğin sürece arttıkça artacak ve en sonunda çok daha fazlasını icra ile ödeyeceksin. uğraşmaya gerek var mı, bence öde gitsin.

roket adam

bu hükümet durdukça ödemeni tavsiye etmem. Doğru yapıyorsun bence. Hacizde gelse ödeme. bende olsam ödemem.

paudi

tebligatı sen evde yoksan muhtara bırakırlar ve hukuken tebligat sana ulaşmış kabul edilir diye biliyorum ama emin değilim.
trafik cezalarında bu şekilde mesela.

aslindasorunumpsikolojik

köprüden geçerken fiş almadın mı borcun olduğuna dair? tebligat o işte sana borcun tebliğ edilmiş zaten.

roket adam
1

mobil görünümden çık