Benim kira sozlesmem nisan ayinda yenileniyor. Her sene zam icin nisan ayinda konusuyoruz ev sahibi ile zam icin.

Benim sorum farkli. Evden cikmak istesem ne zaman haber vermeliyim, nisanda zaten sozlesmem bitiyor. Dolasiyiyla haber vermem yeterli midir, surec nasil isliyor?

Ikinci sorum da su, diyelim ki nisanda cikmadim ama bu sene icinde cikmak niyetindeyim. Sozlesme otomatik olarak yenilecek zaten cikmayinca, ben bu sene cikmayi dusunuyorum diye bildirmeme gerek var midir?

 

Hocam çıkarken önceden haber vermenin mantığı ev sahibinin mağdur olmasını engellemek. Yani "hadi ben yarın gidiyorum" derseniz yerinize birini bulana kadar geçen zamanda kira alamaz, mağdur olur. Dolayısıyla her türlü çıkmadan 2-3 ay önce haber vermek en iyisi.

plutongezegendegilmi

elinizden geldiğinde erken bir şekilde, mümkünse sözleşme yenilenirken de.. yazılı olmasına gerek var mı? bilemedim, ev sahibi ile diyaloğunuza bağlı. ama sonuçta ev sahibine erkenden haber verin ki, erkenden kiracı bulsun.

böyle bir durumda, empati kurmak lazım. siz o durumda olsanız, karşınızdakinin nasıl davranmasını isterdiniz?

co2s2

Yasal olarak kiracı sözleşme yenilenme tarihinden 1 ay önce, ev sahibi 3 ay önce haber vermek zorunda. Bu haber verilmezse sözleşme otomatik zamlı olarak yenilenir. Zam oranı da yasal oranı geçmemek kaydıyla sözleşmede belirtilen oranda yapılır.

Abdurrahman

en az 1 ay önceden haber vermeniz gerekiyor.

ankara06
1

mobil görünümden çık