İyi akşamlar,

Son zamanlarda telaffuzumda bir bozukluk var, sanki harfleri yuta yuta konuşuyorum. Bugün de konuşurken bir iki kere kekeliyor gibi oldum. Neden olabilir bu acaba? Yorgunluk var üzerimde ama bu durum ilk kez başıma geliyor.

Bir de bu durumun üstüne yemek yerken istemsizce elim kolum iki üç kere titredi. Kaslar istemsiz hareket ediyor gibi oldu; yorulunca göz kapağı atar/titrer hani, onun el ve kolu titrettiğini düşünün.

Neyle ilgili olabilir bu sizce, endişe etmeli miyim? İlaç kullanıyorum bir süredir ama böyle bir yan etki gözükmüyor kullandığım ilacın prospektüsünde.

 

iyi bir doktorun anca karar verebileceği, testler önerebileceği bir şey tabii bu.

mesela MS'te de kas kaybı, konuşma bozuklukları, istemsiz hareketler vs. var. Ama bu siz MS'siniz anlamına gelmez. Kimse de bilemez.

Bu olan şeylerin devamlılığı varsa mutlaka bir hastaneye danışın. Artık iç hastalıkları mı bakar buna, yoksa nöroloğa mı yönlendirilirsiniz bilinmez.

la traviata

Doktor görmeden, tahlil vs. yaptırmadan anlaşılmaz. Bahsettiğiniz semptomlar yorgunluk sonucu ortaya çıkan geçici rahatsızlıklar olabileceği gibi MS gibi ciddi hastalıkların belirtisi de olabilir.
Maalesef doktora gitmeden olmayacak.

SiyamkedisiZorro

İlk etapta güzel bir istirahat ve uyku düzeni. 1 hafta gibi geçmezse doğru doktora.

dougsampson
1

mobil görünümden çık