hulk hoogan'ın andre the giant ile olan karşılaşmasını izlerken aklıma takıldı. yakın çekim bazı noktalarda net olarak birbirlerine vuruyorlar. ancak işin tiyatral kısmı da yok değil gibi.

www.youtube.com

biraz araştırınca dövüşler gerçek diyen onedio.com

ve sahte olduğunu iddia eden www.haberself.com

yazılar gördüm.

sizce gerçek mi değil mi?

 

Sahte olduğunu kabul ederek konuşayım, öyle sahneler işler var ki, sırıtıyor Kabul ama bu rolü yaparken de ciddi darbeler alıyorlar benim gördüğüm.

kisa

hocam tabii ki tiyatro. soruyu sormanız abes. stunt yapıyorlar.

antikadimag

sahte ama ne kadar gercekci gorunurse o kadar daha zevkli. hayvan gibi adamlar 2 darbe alinca gebermezler ya.

baldur2

o darbeler gerçek olsa her maç en az biri ölür. çocukken ben de gerçek sanırdım.

bohr atom modeli

Gercek olsa kan cikar

hot potato

Bunlar sahte. Zaten spikerler de komedi programı sunar gibi sunuyorlar.

Bu dövüşlerden önce prova yapıyorlar. Aynı hareketleri bir kaç kez yapıp ondan sonra seyirci önünde gerçekleştiriyorlar.

Provalar esnasında sakat kalan ve sanırım hayatını kaybedenler olmuş. Yani sahte olmasına karşın yine de sert bir etkinlik.

biseysorcaktim

bunu cidden sordun mu sen ya?

neverletyougodown

dovusler gercek diyen de hakli bu arada.

sahte demek yerine yukarida bahsedildigi gibi kurgu. stunt yapiyorlar. yani gercekten ipten atlayip takla atiyorlar. gercekten masalara sandalyelere dusuyorlar vs. ama bunlar daha onceden calisilmis kurgulanmis hareketler. bu demek degil ki senin benim yapabilecegim bir is.

televizyon dizisi gibi. kotu yapilinca cok kotu oluyor. ama guzel oldugu zaman da sana gayet eglenceli bir zaman gecirebiliyor.

yani sahte derken sanki guresilmiyormus, cgiymis gibi de anlasilabilir. o yuzden kurgu vb. kelimelerle tanimlamayi daha dogru buluyorum.

tanaka

Dövüşler sahte ama tıpkı gerçek dövüşe hazırlanır gibi antrenman yapıyorlar koreografi çalışıyorlar yaptıları bir çeşit gösteri tekrar tekrar çalışılmış hareketler. Çocuk kadın herkes orda eğlence için geliyor kimse kan görmek istemez. Tabi bazı sahnelerde ister istemez darbe geliyordur ama zaten antrenmanları bunun için. Hem sakatlık çıkmasın hemde karşı tarafa zarar gelmesin diye. Abd De olsam gider izlerdim Trump bile o show'a katılmıştı.

Tekvando ve boks antrenmanı yaptığım zamanda salonda illa ki vuruş açısına göre kanama yada morarma olurdu kaldıki dikkat ettiğimiz hâlde bu adamlar ne kadar çok çalışmış ve profesyonellesmis ki gayet eğlenceli iş çıkarmışlar.

Fritz-X

Şiddet gercek ama,önceden calisiliyor hatta olenler bile oldu guresirken

kreatin

peki kimin kazanacagina da mi onceden karar veriyorlar? sonucta sampiyonluklar var, kemer falan aliyorlar.

baldur2

baldur2,reytinglere göre,seyirciler hangi güreşçiyi seviyorlarsa ona göre kimin sampiyon olacagi belirleniyor

kreatin

Beyond the mat diye bir film vardi biyografi tarzi belgesel güreşlerin arkaplanini anlatiyor

kreatin

The Wrestler filminde işleniyordu bu konu. orada sahte ama kimi zaman can yakıyor.

bir de john cena sakatlanmıştı. yanlış hatırlıyor olabilirim.

ya ben lan neyse

Olabildiğince tirişkadan birbirlerine vurmaya çalışıyorlar. Ama o kadar antrenmana ve hazırlığa rağmen ringde ölen, sakatlanan, kolu kanadı kırılan çok oluyor. Bir de bu WWE dışında, bu işleri pay per view kanallarda ya da underground ortamlarda baya kanlı canlı yapanlar var. The Wrestler filmine bir bakın derim.

rosencruz
1

mobil görünümden çık