Arkadaslar kasanin ustune nescafe dokuldu yanlardan iceri dogru giderken hizlica fisleri cekip engellemeye calistim eve nescafeyi elimden geldigince temizlemeye calisip bilgisayari kurumaya biraktim. Bu gun denemek icin calistirdigimda bilgisayar once aciliyor fanlar donuyor,isiklar yaniyor ve 5saniye sonra kapaniykr. Saniyorum bi kisa devre soz konusu? Malesef kur yuzunden yeni bir bilgisayar almaya gucum de yetmiyor, sizce kurtarilabilir mi?




 

Tekrar çalıştırmadan önce keşke açıp kasaya baksaydınız. Şuan da içini açıp temizleyip tekrar deneyebilirsiniz. Ama kalıcı bir zarar meydana geldiyse çalışmayacaktır.

reactionic

Baktim ama birsey goremedim. Keske 1gun daha bekleseydim belki tam kurumadi islanan bolge. Arizanin psuda mi anakartta mi yahut baska bir parcada mi oldugunu nasil anlayabilirim.

sabor

Güç kaynağını anakartsız çalıştırabilirsiniz. Belirli iki kablosunu araya direnç koyup dokundurmanız gerekiyor. Detayları internette vardır. Bence yinede açıp anakarta bakın önüne arkasına. Sıvı teması olmuşsa alkolle temizleyin.

reactionic

Saf alkol yok evde. Pamuk ve kolonya ile temizlesem zarar verir mi acaba?

sabor

kasayı açın anakartı sökün, o şekilde çalıştırmayı deneyin belki de kasadan şase yapıyordur. selülozik tinerle anakartın arka yüzü de dahil diş fırçası vb. bişeyle temizlemeyi de deneyebilirsiniz diğer parçaları söktükten sonra.

birfincankahvedahaisteyenadam

Merhabalar. Tesekkur ederim. Deneyeyim. Selulozik tiner bildigimiz tinerden farkli mi

sabor

Selulozik tinerle dediginiz gibi temizledim ama simdi hic acilmiyor bilgisayar :( Power tusuna basiyorum hic tepki yok. Temizlemeden once en azindan aciliyordu :(

sabor

selülozik tiner uçucu bir madde olduğu için dökülen sıvının kalıntılarını temizlemede vs. yardımcı olur diye önermiştim, ben birçok anakartı selülozik tinerle temizledim bir problem yaşamamıştım , üzüldüm hiç açılmamasına. kasadan söküp dışarıda çalıştırmayı denediniz mi ? yahut kabloları doğru takıp takmadığınızı kontrol ettiniz mi ?

birfincankahvedahaisteyenadam

Tinerle sorun çözüldü arkadaşlar, 1 saat daha bekleyip çalıştırdım şu an sorunsuz kullanıyorum. Başına gelen arkadaşlara bizzat önerebilirim. Birfincankahvedahaisteyenadam sağ olsun.

sabor
1

mobil görünümden çık