Bu ürünler neredeyse her yerde yaygın olarak bulunuyor. Bu kadar fazla üretilen ürünlerin organik olduğuna inanıyor musunuz?




 

Paketli ürünlerin organik olduğuna inanan insanlara üzülüyorum.

dolan dolmuş

ben de hep merak etmişimdir.

ama raya için duymuştum, bence onlar anadoludan bir sürü üreticiden topluyor üretim aşamasına çok müdahil olabildiklerini düşünmüyorum.

mobydick

organik urun tuketmeyin bence, iyi bir sey degil. tukettiginiz her organik urun daha cok karbon salinimi yapilmasi demek. organik tarim dunyayi besleyemez ve global anlamda surdurulebilir bir sey degil. (Boyle endiseleriniz varsa elbette)

urunden urune, markadan markaya gercekten organik olup olmadigi degisebilir. Mesela organik bugdayin kaynagi genelde Cin. Cin'de bu islerin denetimi cok zayif ya da yok. Rusvet cok yaygin. Cin'den gelen "organik" bugdaylari tavuklara yedirince, 1-2 nesil sonra "organik yumurtam var" diyebilirsiniz.

ote yandan tarim il mudurluklerinde (iline gore oradaki insanlarin idealizmine, caliskanligina gore) duzenli denetimler yapiliyor. Bazi denetimlerin ciddiyetle yapildigini gormustum. Ama her yerde boyle midir bilemiyorum?

uluslararasi arastirmalara gore dunyada en cok rusvet verilen 9. ulke Turkiye. Bu da ek bilgi.

ebabil curnatasi

Organik sertifikaya sahip tüm ürünler organiktir.
www.tarimorman.gov.tr

mrmlq
1

mobil görünümden çık