[q]
(6) 

Su içmemek

rosey #1364234
Bir insan hiç su içmese ama su hariç ihtiyacı kadar diğer sıvıları tüketse yaşar mı yoksa ölür mü? Susuz kalan insan 6 gün sonra ölüyor diye duymuştum bu durumda yaşar mı, yaşamazsa 1 ay sonra filan mı ölür mesela?




 

askerdeyken suya ulaşmak zordu. bazı günler günde bir bardak içtiğimi hatırlıyorum. birkaç gün sonra baş dönmesi ve halsizlik ile uğraşmak zorunda kaldım. daha sonra dikkat etmeye başlamıştım.

rawr

yaşar ancak uzun vadede başka sağlık sorunları ortaya çıkar. rusyanın bazı yerlerinde haftada en fazla birkaç bardak su içtiğini söyleyen insanlarla karşılaşmıştım. votka, bira, az alkollü bira, kola, buzlu çay, meyve suyu, çay, kahve vs. içiyorlardı paso. sıvı alımını başka kaynaklardan karşılarsan yaşarsın ancak uzun vadede başka sağlık sorunlarına yol açacaktır.

yemrem

yasar ama illa ki bir yerde bir seyler patlar, suyun yerini hic bir sey tutmuyor, 10 gun yasayacagi yerde 5 gun yasar misal

exlibris

Valla annem hic su icmiyor. Cay, limonata, ayran, soda filan. Bi dolu hastaligiyla yillardir yasiyor. Arada zorla iciriyoruz ama aylarca icmiyor olabilir

red g

@cevaplar

İçin teşekkürler ama ben hiç su içmemekten bahsediyorum. Bir yudum bile su içilmeyecek, bir deney yapıyoruz gibi düşünelim.

rosey

alkol, gazlı içecekler, çay, kahve vs. hepsi su attıran içecekler. susuzluk hissini geçici olarak alırlar ama suyun ikamesi olamazlar hiçbir zaman. en net olarak alkolde fark ediliyor zaten bu sarhoş olduğun gecenin sabahı kerbela'da kalmış gibi uyanıyorsun bu sebepten. yani içeceklerin ne kadarı tam olarak bu kapsama giriyor bilmiyorum ama bunlara girenlerden alırsan tüm sıvıyı hiç su içmemiş gibi olursun.

semaforo de medianoche
1

mobil görünümden çık