Çinden 3 boyutlu yazıcıların malzemelerinden getireceğiz. yaklaşık kargo 750 ile 1000 dolar arasında. fedex ile door to door olarak gösteriyor ancak bunun vergi ve teslim süreci nasıl oluyor. daha önce bu şekilde bir şey almışsanız anlatabilir misiniz? ben mesela fedex'e gidip vergiyi ödeyip malı çekebilir miyim?




 

kargo ile birlikte 750- 1000 dolar arasında. yanlış yazmışım.

potsdamer

şöyle oluyor, fedex ürün gelince sizi arıyor diyor ki bunun vergisi algısı piknik tüpü falan var, birincisi bu ürüne yaptığın ödemeyi gösterir evrak ikincisi bu ürünü aldığın siteyi gösterir evrağı scan et bize gönder sonra biz sana gümrük bedeli bildircez onu bize havale yapacaksın ürünü alacaksın derler, öyle olur

vladimirdökümov

ya teslim ederken mobil pos makinasindan kartla odersin, ya da yerine gidip vergiyi odeyip teslim alirsin.

cooperr

gümrük bu ürün ticari amaçlı diye değerlendirir ise bir de gümrük müşaviri prosedürü ve ücretleri çıkar

oscar

yeni gümrük mevzuatına göre 20 eurolu bir alışveriş için ortalama 23.5 euro + 5 lira gümrük işlem bedeli ödeniyor, gördüğün gibi 2 katından daha fazla bir gümrük vergilendirmesi söz konusu, yeni gümrük mevzuatını incelemeden sipariş falan vermeyin canınız yanmasın.

çünkü gümrüğün dışında bir de gümrük işlemleri için para ödersen 1000 dolar 3 e katlayabilir.

Fodera

teşekkür ederim.
@fodera getireceğim malın hangi vergiye bağlı olduğunu nerden öğrenebilirim. benim alacağım ürün
plempire.en.alibaba.com

şu linkteki üründen.

potsdamer

hiç bilmiyorum ama bilen birileri yazar umarım. 19 mayıstan itibaren geçerli yeni bir gümrük mevzuatı olduğu için henüz çok yeni ve pek bilinmiyor sanırım.

ayrıca bu kimyasal , her türlü kimyassalın girişi yasak ülkeye, bin türlü test mest ıvır zıvır çıkartırlar, profesyonel olarak gümrük işleri ile uğraşan birilerinden bilgi almadan sipariş etme sakın.

Fodera
1

mobil görünümden çık