merhabalar,

(git: 1319156) bu bir önceki duyurumda yaptığım kazadan ve olanlardan bahsetmiştim ve korktuğum başıma geldi. kısaca özet geçeyim tekrar. temmuz ayında büyük bir trafik kazası geçirdim, 2 adet park halinde arabaya çarptım ve olay yerinden kaçtım. kaçtığım için sigortam ve kaskom masrafları ödemeyeceğini söyledi. daha sonra çarptığım araç sahiplerinden biriyle iletişime geçip masraflarını cebimden karşılayarak anlaştım. diğer araç sahibine ulaşamadım. üzerinden aylar geçti ve geçen ay beni bir avukatlık burosundan aramaya başladılar. daha önce benimle iletişime geçen olmadı, adresime bir şey gelmedi. neyse bunlar beni baya sıkıştırtı yok işte hacize gelicez yok dava açıcaz şöyle olacak böyle olacak. dedikleri şuydu, çarptığım araçta 60bin civarı hasar oluşmuş ve kasko aracı perte çıkarmış. benim sigortam bu masrafları karşılamış. ancak olay yerini terk ettiğim için hasarı ben ödeyecekmişim. benim ödeyeceğim kısım da 36bin tl imiş. tam olarak 36 bin tl rakam verdiler. ama işte nakit vereceksen şöyle indirelim böyle taksit yapalım falan baya şanslarını denediler. ben hiçbir şekilde ödeyemeyeceğimi söyledim her seferinde. şimdi soruma geliyoruz, benim evime geçen hafta şöyle bi kağıt geldi sigorta şirketinden linki aşağıda paylaşıyorum. bu gelen kağıtta ödemem gereken tutarın 10500 civarı bir şey olduğu yazıyor. kağıt avukatlık bürosundan değil sigorta şirketinden geliyor. avukatlık bürosunun söylediği rakamlarla gelen rakam çok farklı. ayrıca ben çarptığım aracın hasar kaydına baktığımda 47bin tl hasarlı olduğunu gördüm bana avukatlık bürosu 60küsür bin demişti. şimdi sormak istediğim şu büro benden kopartabildiğini kopartmaya çalıştı olmayınca asıl ödemem gereken tutarı mı gönderdi yoksa bu gelen başka bir şey mi? bir avukatla görüşeceğim elbet ama belki daha önce tecrübesi olan vardır diye buraya sormak istedim. biraz uzun oldu, okuyana yardım edene teşekkürler.

eksiup.com

 

anlatım tarzınızdan avukatlık bürosunun çakallık yaptığı izlenimi oluştu bende.

sigorta şirketinizi arayıp detaylı bilgi alın daha sonra da bir avukat ile görüşün burada var nasılsa bir sürü

kablelvuku

mesaj kutunuzu kontrol eder misiniz?

voyager1

Bu konularda iki ihtimalli dolandırıcılık riski var:

1-Borçlu olduğunuzu öğrenen hukuk bürosü görünümü vermiş dolandırıcılar kendi hesaplarına o panikle para yatırmanızı sağlıyorlar. Unutmayın hiçbir hukuk bürosuna para ödemek zorunda değilsiniz. Doğrudan icra dairesine ödeme yapılır.

2- Kaza tutanaklarına bir şekilde ulaşan dolandırıcılar sigorta şirketini taklit ederek bu gibi mektuplar gönderip kendi hesaplarına para ödetmeye çalışıyorlar. Dikkatli olun.

Tavsiyem tanıdığınız bir hukukçudan destek alın.

deveyi diken adamin ta kendisi
1

mobil görünümden çık