[]

Trafik kazası kasko sigorta

bundan yaklaşık 4 ay önce büyük bir trafik kazası geçirdim. sahilyolunda kontrolü kaybettikten sonra 2 tane park halindeki arabaya çarptım daha sonra birkaç takla atarak durdum. araçtan kendi imkanlarımla çıkıp olayın şoku ve korkuyla olay yerinden hemen uzaklaştım. ancak ertesi gün kazanın olduğu semtteki karakola gidebildim. aracın otoparka çekildiğini benim de selamiçeşme trafik şube müdürlüğüne gitmem gerektiğini söylediler. otoparka gittiğimde araçların halini ilk orda gördüm, benim arabam takla attığım ve bütün airbagler açıldığı için zaten pert. diğer ikisinde de 15bin civarı birinde 15bin civarı birinde hasar olduğunu tahmin ediyorum. bu arada kasko şirketiyle iletişime geçip trafik şubeye gittim ve tutanak tutmak istediğimi söyledim. ancak polisler olay yerini terkettiğim için tutanağın tutulduğunu, sürücünün de firar olarak sisteme girildiğini ve artık değiştirelemeyeceğini söylediler. böyle olunca da kasko masrafları karşılamayacağını söyledi. bunun üzerine diğer araç sahiplerinden biriyle görüşerek masraflarını karşılayacağımı söyledim, kendi aracımı pert olarak satıp o aracın masrafını ödedim. Şimdi soruma gelirsek çarptığım diğer aracın sahibi hala ortada yok. kendisine ulaşamadık. aracını da uzun bir süre otoparkta kaldıktan sonra almış, bir şey söylememiş. Şimdi bu aracın masrafları benim karşıma bir gün bir yerden çıkar mı? süreç nasıl oluyor? bu adam bana neden ulaşmadı ya da masrafları kendi kaskosundan mı yaptırdı? bunları nasıl öğrenebilirim. benzeri durum yaşayan varsa yardım rica ediyor çünkü her gün borç gelecek diye uykularım kaçıyor. ne kadar masraf çıkacak o da sürpriz:) ayrıca bir sorum daha olacak bu kazayı kaskoya sokmanın bir yolu var mıydı, ben nerde hata ettim? şimdiden teşekkürler




 
ben nerde hata yaptım demişsin, olay yerinden kaçarak hata yapmışsın. kasko alkollü olduğun şüphesi ile kaskodan herhangi birşey kaşılamayacaktır.


  • prezarlatif  (08.11.18 16:49:55) 
Kasko sizin aracınızın masraflarını karşılar. O da siz kaçtığınız için geçmiş olsun. Kaçmasaydınız ve alkollü değilseniz sizin aracın masraflarını da karşılardı.

Sizin trafik sigortanızın zaten karşı araçların masraflarını karşılamış olması lazım.

Bence ya siz keriz gibi 1. adama fazladan para verdiniz ya da trafik sigortanız da yoktu ve 2. adam kendi kaskosundan yaptırdı ve olayı unuttu. Fakat bu durumda kasko şirketi sizden parayı almak için dava açacaktır.
  • malheiros  (08.11.18 16:56:03 ~ 16:59:17) 
@malheiros trafik sigortam ve kaskom tamdı onlarda sıkıntı yok

4 ay oldu ayrıca dava açacak olsalar bu kadar uzar mıydı? bide sigortam ödemişse eğer bunu benden talep edecek mi peki geri?
  • zozjotejmnk  (08.11.18 17:01:58 ~ 17:07:03) 
sana dava açmaz sigorta şirketine açar, sigorta şirketi de olay yerini terk ettiğin için sana rücu edebilir. (dava veya icra ) öyle bir şey olursa bana mesaj atabilirsin.


  • damla sakızlı dondurma  (08.11.18 17:20:16) 
Olay yerini terk ettiğiniz için ağır kusur, kasıt, alkol ne olduğu belli değil. Sigorta şirketi sizden rücu etmek isteyecektir. Eğer hastaneye falan gitmiş olsaydınız yırtabilirdiniz ama yaralanma falan da olmamış. En iyisi beklemeye devam. Dava icra falan çıkarsa da bu konularla ilgilenen bir avukat bulur uğraşırsın işte.


  • catch the arrow  (08.11.18 17:30:40) 
malheiros +1

trafik sigortası sizin aracınızın zararını değil, karşı tarafın zararını karşılar. Yani zarar verdiğiniz araçların zararını sizin zorunlu trafik sigortanız karşılamıştır. Ekstradan elden 15bin tl adama verdiyseniz geçmiş olsun... Ulaşamadığınız diğer adam da aracını servise götürdüğünde elinde kaza raporu, kendi zorunlu trafik sigortası, kaskosu filan varsa o da yaptırmıştır arabasını... En nihayetinde sigorta şirketleri normalde de kendi aralarında alacak verecek olayını ayarlıyorlar.

Başının belaya girip girmeyeceğini en iyi şekilde anlaman için sigortanı yaptırdığın şirkete, acenteye ulaşman. Onlar zaten gerekli bilgiye sahiptir.
  • silah taciri  (08.11.18 17:37:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.