Selamlar,

Yıllardır muhtelif sayıda doktora gitmeme rağmen saç dökülmesi sorunuma birisi bile çare olamadı. Dermatologlar ooo bu anemi diye dahiliyeye atıyor, dahiliye de anemi de herkeste olur canım modu yaklaşıyor. Tek anladığım bende aşırı demir eksikliği var (hatta çoğu doktor bu kadar düşük demirle yaşanır mı diye şaşırıyor), arada demir hapı içerek yükleme yapmam gerek. Ama bu kesinlikle asıl derdim olan saç dökülmesine çare olmuyor. Durum o kadar vahim ki her saçımı yıkadığımda banyo gideri dökülen saçlardan tıkanıyor :( Saçım tutam tutam fırçada kaldığı için saçımı taramaya korkar oldum. Bu yüzden aynı dertten muzdarip olup da sorununa çare bulan/bulamayan kadınlara soruyorum: Ben ne doktoruna gideyim? Neye baksınlar özellikle? Benim saçım çok dökülüyor dediğimde doktorun derdini sikeyim butonuna basmamasını sağlamak için ne demem lazım?


 

Aynı sorun bende de var. Çözümü yok genetik ise. Ben çok doktora gittim ama olmayınca olmuyor. Uzatıp topuz yapıyorum boşluklar pek görünmüyor.

geçerkenugradım

muhakkak cok iyi bir hekime gidin. gozden kacan bir hastalik olabilir. kardesimin henuz cocukken saclari neredeyse tamamen dokuldu. dokunmaya korkuyorduk. tutam tutam elimize sac geliyordu. doktor psikolojik bir sikintisi var mi diye sordu, ne denir ki mumkundur. "kan degerlerinde bir problem yok ben gececegine inaniyorum siz de korkmayin" dedi, surmemiz icin bir seyler verdi. cinko haplari aldik, benim de saclarim dokuluyor hala aliyorum o tarz haplar biraz tuzlu ama degiyor. su an kardesimin saclari abartmiyorum benim iki katim. cocuk oldugu icin ilaclarin ise yarayacagindan hic suphelenmedi, hih simdi surim gecicek filan diyodu asdjsajadfdf. bizse kel kalacagini zannediyorduk. gercekten de gecti. ayrica ben de anemiyim hassaten sac dokulmesi gibi bir derdim yok.

mula

Pko olabilir misin?
İyi bir endokrine git bütün her şeyine baktır istersen.

fasulyek

kadında saç dökülmesinin genetikle falan alakası yok dht hormonu çok az olduğu için sizde geçersiz bu durum. sana minoxil falan önerirlerse kabul etmemeni tavsiye ederim. damarları genişletip kan dolaşımını bir süre hızlandırıp saç çıkışı sağlıyor ancak bi yerden sonra damarlar büzüşüp eskisinden kötü hale geliyor yenilere ek olarak mevcut saçları da dökebiliyor.

o kadar şok dökülmesi yaşıyorsan genetik değildir + olarak kalıcı da değildir çok gördüm ben yarısına yakını dökülüp yeniden saçı çıkan arkadaşlarım oldu benim. ece taşer yutubir arkadaşın süreci vardı da silmiş videoları

scalp masajını araştırmanı tavsiye ederim uzun vadeli çözümdür. vitamin hapları alabilirsin ama senin sorunun cilt sorunudur bence ona çözüm bulmalısın. iyi bir doktor halleder diye tahmin ediyorum. zaten kadınlarda tekrar çıkıyor.


hiç biri olmazsa son çare olarak finasteride/avodart'ı araştırmak zorunda kalacaksın.

avatar is back

Tiroid değerlerine bakıldı mı? Diger androjen hormonlara da baktırın. Demir takviyesi mutlaka alın.

Benim de prolaktin hormonum hep yüksekti ve korkunç şekilde saçlarım dökülüyordu. Şimd, bir endokrinoloğun takibindeyim ve dökülme durdu.

Geçmiş olsun.

old possum

bende sac dokulmesine neden olan her sey var. demir eksikligi, prolaktin yuksekligi. ben dokulma sikayetinden ilk doktora gittigimde aninda erkek tipi dokulme teshisi koymustu ama. sizde o yok en azindan, hormonlariniz duzene getirilince dokulmeniz de durur bence.

erkek tipi sac dokulmesi olan kadinlar eqlesin. sarilip aglayalim.

aydonno

Herkese cevapları için çok teşekkür ederim. Tamamen umutsuzluğa kapılmayıp bir endokrinoloji uzmanına gideceğim. Hepinize ahenkle dans eden saçlı günler diliyorum.

wish i could find a way to disappear

Ben de yenemeyenlerdenim. Demir eksikliği çok büyük sorun. Benim dotkorum onu yükseltmeden başka şeyler işe yaramaz demişti. Ben onu yükseltemediğim gibi yanına çinko eksikliğini de ekledim.

Saç yıkamak travmaya dönüştü artık:( Avuç avuç saç gidiyor :(

Soruya cevap da dermotolog ve endokrin uzmanı. Oya Oğuz'a gidenler çok memnundu genelde. İsterseniz araştırın. (İstanbul'daysanız)

Bu arada bendeki de erkek tipi saç dökülmesi. Ama kadınlarda pek çok etken olduğundan erkeklerdekinden daha karmaşık durum. Şu anki aşırı dökülmem bence emir ve çinko eksikliğinden.

hair freak

banyoda gideri tikayacak kadar dokulme cok mu? benim de o kadar dokuluyor? normali nedir acaba bunun?

demir hapinin kullanim bicimine dikkat ediyorsunuz degil mi? cay kahve sut vs. ile tuketmiyoruz. bunlardan 1 saat once veya 2 saat sonra iciyoruz.

jimicik

Banyo giderini tıkayacak kadar dökülme ne kadar ben onu tam anlayamadım, ama az mı çok mu kısmı şöyle, benim kadar saçı dökülen arkadaşlarım var, ama hala normal saçlılar, kafalarındaki saç miktarı giderek azalmış gözükmüyor, ne bileyim önlerinde bir açılma olmuyor. Kuyrukları giderek incelmiyor.

Demir hapına gelince evet, bunlara dikkat edip alıyorum, alınca yavaş yavaş da olsa artıyor, almayınca da düşüyor.

hair freak

@hair freak İstanbul'dayım, araştırmalara başlıyorum. Çok teşekkür ederim. Bir doktorun yarım ağızla çinko hapı da işe yarayabilir demesi üzerine kendi kendime çinko hapı da almaya başlamıştım; o biraz işe yaramıştı bende.

@jimicik Günde 100 tele yakın saç dökülmesi normal diyorlar. Eğer saçınızda bir azalma hissetmiyorsanız durum normaldir. Eskiden at kuyruğu yapınca lastiği iki kere dolarken şimdi 3-4 kere dönüyor o lastik; tehlike çanları bunlar :(

wish i could find a way to disappear
1

mobil görünümden çık