Namaz gençlikte çok mu marjinal bir durum? Üniversiteliler'in mescidinde gördüğünüz kadariyla kılan insanlar çok mu? Bizim okula bı has bir durum mu bilmiyorum ama cuma namazina giden insan bile bulmak çok zor.




 

Okuduğun yere bağlı. Kocaeli'de okurken giden çok vardı. Hatta gitmeyen bir tek ben vardım herhalde sınıfta. Şu anda Sakarya'da okuyorum. Orada da bayağı giden var. Hatta bizim kampüsteki cami çok az üniversitede vardır. Şöyle bir fotoğraf bırakayım.

www.netgaste.com

Bence tam tersine giden bayağı kişi var.

dissendium

burada 16 30 arasi duzenli gunde 3 veya 5 vakit kilan yuzde 5-10'dur en fazla mesela. okullarda da bu oran en fazla 20 25tir. akp tabani genclerin bile yarisi kilmiyor.

000000

0

melonsucker

Bizim okulda 5 kisiden biri gidiyor nerdeyse.

imelih

Boşver hocam kılan kılsın kılmayan kılmasın. Herkes kendinden sorumlu sonuçta.
Ben namaz kılmam mesela ama kamuda bir okulda öğretmenken tam tersini yaşadım bu işlerin. Namaz kılmadığım için dine karşı biri olarak algıladılar beni ki bu da bardağı taşırdı sonra istifa ettim zaten. o zaman ben kendimi müslüman diye tanımlardım dini olarak.

Yaşadığınız yere göre değişir diyeyim cevap olara. O dönem yaşadığım ilçede cuma namazı saatlerinde sokakta insan olmazdı mesela , ben caddede yürürken camilerin dışından çok keserlerdi beni.

ketcapli dondurma

bizim okulun camisi cuma günleri dolup taşıyor

eksimeksi
1

mobil görünümden çık