Güneş fırtınaların sebep olabileceği bir Elektromanyetik Darbe- Electromagnetic Pulse (EMP) için ülkelerin acil durum planları var mı? 1859'da gerçekleşen bir tanesi bütün telgraf hatlarının zarar görmesine sebep olmuş mesela. Bugün olsa bütün dijital araçlar zarar görür, devletlerin bunun için aldıkları önlemler ve hazırlıklar var mı?




 

www.quora.com

www.quora.com

hypervaskulerdondurucu

kalkismadir o. elektromanyetik kalkisma.

disq

dünyanın manyetik alanı gerekli önlemi sağlıyor zaten, ha bir anda kutuplar yer değiştirir, manyetik alan yok olursa, o anda da güneşte fırtına olursa, ortalık karışır. Devletler ya da kurumlar bu tarz önlemler alırken güvenirlik analizleri yaparlar yani 10 binde bir olasılık için dünya kadar para harcamak saçma gelebilir, bu araba sürerken motosiklet kaskı takmaya benzer.

evet böyle bir durumda faydası olur mu olur fakat bazı şeyleri görmezden gelmez isek yaşamanın yolu da olmaz. ne zaman ki bu olasılık binde, yüzde seviyelerine gelir o zaman ülkeler ciddi ciddi bu konuya önlem alırlar.

gezegen olan pluton

Elbette dünyanın manyetik alanı gerekli önlemi sağlıyor ama bahsettiğimiz şey güneş patlamaları, dünyanın manyetik alanının koruması patlamanın büyüklüğüne bağlı olarak yetersiz kalabiliyor.

www.facebook.com

utkumon
1

mobil görünümden çık