ne olursa olsun dokunmadığınız çok acil durumlar için sakladığınız ve yokmuş gibi yaptığınız paradan bahsediyorum. var mı? varsa ne kadar?




 

Guvence parasi olarak tanimladigim, hic dokunmadigim bir param yok. Onun yerine birikimlerim var farkli sekillerde (doviz, hisse senedi, emlak vb).

crown

param zaten olmadığı için yokmuş gibi davranmak kolay oluyor

yu bi ce

Ne zaman böyle bir para atsam kenara büyük bir masraf çıkıyor. Geçen gün yine attım, yine acil masraf çıktı. Sorunlar ne zaman birikim yaptığımızı gözlüyorlar sanırım

lesmiserables

bu kişiden kişiye değişecek bir durum. neye göre acil durum kime göre acil durum ? herkese göre paranın değeri farklıdır. bana göre 100 bin lira unutulacak bir paradır, sana göre 2 bin lira. bunun genel bir cevabı olmaz. ama kendine göre hatırı sayılır bir miktarda parayı kenarda tutman gerekir. ben genelde 6 aylık maaşım ya da daha üstü bir parayı kenarda tutmaya çalışırım. herhangi bir işsizlik vs durum olursa diye.

evet soyadim gercekten mucuk

liseden beri 3 kuruş da olsa vardır böyle param. dünya hali yarın ne olacağı belli olmaz. hatta gerekirse yemem içmem ama bu tarz bir zor gün parası biriktiririm. 3 kuruş için birilerine muhtaç kalmak kötü.

tute

var 2000 tl.kefen parası

Lola90

var ama seytan durtuyor yaz yaklasinca.
bir yere yatirayim parayi degerlensin diye dusunuyorum, ev fiyatlarina falan bakiyorum benim para kapora gibi kaliyor :D

ahoy kaptan
1

mobil görünümden çık