[]

yüzün özellikle burnun şişmesi

birkaç sene önce kbb da sinüzit teşhisi konulmuştu, ama akut mu kronik mi hatırlamıyorum neyse, bu sene kışın da yine gittim burun tıkanıklığı şikayetiyle başka bi doktora, o sinüzit fln yok dedi, konkaların şişmiş alerjik olabilir dedi. kemik eğriliği de varmış. fakat benim asıl sorunum şu ki, yıllardır burnum şişiyo, yani diyelim fazla uyudum, bütün gün şiş duruyo burnum. soğuğa çıktım diyelim kışın, yine dolma gibi bi burun. diyelim norma havada -yani soğuk olmasına gerek yok- hızlı yürüdüm, hızlı nefes aldım, burnum yine şişiyo, kötü görünüyo, psikolojim bozuluyo o derece. bu sene gittiğim doktora söyledim, inandıramadım, sana öyle geliyodur dedi! bir tek ben desem takıntı diyecekseniz ama etrafımdakiler de söylüyo, onlar da farkediyo. hadi tamam bi tek sabah uyandığımda olsa sonra geçse tamam da, benim burun ota boka şişiyo yani nedir bu durum bi tahmini olan var mı? çaresi ne olabilir? lütfen cvp kafayı yicem!!




 
burunda hiçbir tip enfeksiyon, o tip bir ödem yapamaz diyecem, kızacaksınız. burunun şekilsiz olması nedeniyle(affınıza sığınıyorum) dikkat ettiğiniz zamanlarda, renk ve biçim algısı mıdır neyse işte, onun yüzünden öyle geliyor diyeceğim.

kızarıklık falan dikkat çekiosa, millet bakıp, öyle karar veriyordur. bir de soğuk ya da egzersiz yüzeyel damarları küçültür, kırmızı olmuş burun daha bir dikkat çekebilir.
  • tgc  (28.09.09 16:07:05) 
yok hiç renk değişimi olmuyo, sadece burnum şişiyo. burnumun ucu yuvarlak zaten, etli dedikleri var ya öyle. o bahsettiğim zamanlarda şişiyo. ama o şiştiği zamanlar yüzüm de şiş oluyo. dediğim gibi bi tek ben şişiyo desem uyduruyorum dicem ama etrafımdakiler de mi uyduruyo yani??


  • nihannihannihan  (28.09.09 16:20:03) 
gece yatmadan ve dışarı çıkmadan burnunuzu karıştırmayın.

geçmiş olsun.
  • Ayiyogi  (28.09.09 19:43:18) 
şimdi felaket tellalı gibi olacağım ama burun şişmesi, el ayak büyümesi gibi sonuçları olan bir hastalıkla mücadele eden bir tanıdığım var. hastalığının adını hatırlamıyorum ama growth hormonunun (büyüme hormonu deniyor sanırım) yüksek değerlerde olmasından kaynaklanıyormuş.
pek çok ameliyat, ışın tedavisi vs görmesine rağmen maalesef hormon değeri düşürülemediği için şişlikleri inmiyor.
belki bir hormon tahlili yaptırıp bu değerlerinize baktırmanız faydalı olabilir.
  • aklimdan zorum var  (28.09.09 21:10:53 ~ 21:11:33) 
aklımdan zorum var'ın dediği rahatsızlık akromegali olmalı. Bir başka hekime de gidin, tanıdık aracılığıyla falan, hatta kuruntu yapmadığınıza tanık gösterin :) Burun şişliği dışında bir şey yoksa akromegaliyi unutun tabii. (Ablamda oldu. Öyle bir şey varsa, burnunuzun yanısıra el ve ayaklarınızda da biraz büyüme olması, görüş alanınızda sorun çıkması muhtemel. Ama burnunuzun şekli normale dönebiliyorsa farklı bir şeydir bence. Ablamınkini göz doktoru tahmin etti. Bir MR çektirip hormonlar kontrol edilince ortaya çıkıyor. Ablamın durumunda hipofiz bezine baskı yapan, iyi huylu bir beyin tümörü sözkonusu idi, operasyon ve ardından hormon iğneleri devam ediyor.)


  • uyuklayankedi  (28.09.09 23:01:47) 
geçmiş olsun cnm allah acil şifalar versin en yakın zamanda. bnm sorunum sadece bazı zamanlarda burnumun şişmesi, o da geçici yani sürekli öyle değil burnum.


  • nihannihannihan  (30.09.09 00:12:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.