[]

Manyaklarla uğraşmak

Selam ahali. Bir süredir bir manyakla uğraşıyorum. Yaban ellerdeyim ve 4 ay önce acil olarak ev/oda ihtiyacım doğdu. Craigslist'ten buldum bi yer, gittim anlaştım. Sözleşmeyi yaptıktan sonra baktım ki ev sahibi hatun kişi sürekli daha önceki kiracılarının ona zarar verdiğinden, komşularının onu rahatsız ettiğinden falan bahsediyor, dedim oğlum kaç git başına bela alma. Ev sahibine dedim "bak daha evinde kalmadım ve ben kendimi rahat hissetmiyorum. gel şu anlaşmayı fesh edelim.", nuh dedi peygamber demedi; "Sözleşmeyi yaptık, paranı falan geri vermem. İstersen evde kalmayabilirsin ama sözleşme sözleşmedir" dedi. Biraz daha ısrar edince, yerime birini bulursa evden çıkabileceğimi söyledi. 20 gün sonra yerimi birini buldu, akşam 9'da gelip bana hadi çık yerine birini buldum dedi; gittim otelde kaldım hatta. Aradan bir kaç gün geçtikten sonra kendince bir hesap yapmış, işte depozito ve kullanılmayan günler için bana geri ödemesi gereken miktarı hesaplamış bana mail attı. Ben de eyvallah dedim. Bir süre sonra depozitoyu parça parça ödedi ama kullanmadığım günler için ödeme yapmadı. 15-20 günlük aralıklarla sordum ne zaman ödeme yapabileceğini, hepsinde yapacağını söyledi ama bir tarih vermedi anlayacağınız geçiştirdi. Son konuşmamızda, "eğer ödeme yapmak istemiyorsan seni mahkemeye vereceğim ve mahkemede başın belaya girsin istemiyorum" dedim diye başladı bana "beni tehdit edemezsin. sen kim oluyorsun vs" şeklinde saydırmaya. Hızını alamadı okuduğum okula yazı gönderdi. Gönderdiği yazıda benim İŞİD elemanı olduğumu, onu tehdit ettiğimi, onu takip ettiğimi ve ona zarar vermek istediğimi falan belirtmiş; dolayısıyla okuldan atılmamı ve vizemin iptalini talep etmiş. Okul beni alelacele çağırdı, savunma istedi falan; neyse ki aramızdaki herşey karşılık imzalarla kayıtlı olduğundan ve tüm mailleri ve sms mesajlarını sakladığımdan derdimi anlatabildim okula.
Okul bana iftiranın çok büyük bir suç olduğunu ve istersem bu manyağın donuna kadar alabileceğimi söyledi. Uğraşmak istemediğimden, adliyeye gittim ve sadece alacaklı olduğum para için dava açtım. Ama şimdi hafif bir pişmanlık var çünkü bu manyağın başıma daha büyük belalar açmaya çalışacağından korkuyorum. Kadınlara pozitif ayrımcılık yapan adaletin (bkz: sahte tecavüz davaları) beni pek koruyup kollamayacağı konusunda endişelerim var. Böyle durumlarda, manyaklarla nasıl başa çıkıyorsunuz? Biraz bir akıl fikir danışmak istedim.



 
uğraşmak istemeyeceğine iftira olayından dava aç okuldan dedikleri gibi. agresif oyna.


  • snape i başından beri tanırım  (29.01.15 00:43:03) 
ben bu derece değil ama yine yaban ellerde "sen beni öldürürsen..." diye abuk subuk konuşan paranoyak ev arkadaşımdan arkama bakmadan kaçmıştım. allahtan depozitoyu falan alma şansım olmuştu ama o arada senelerce o evde oturacağım diye hesaplayıp da orda olmadığım halde 20 gün erken başlayan kontrata imza attığım için sadece 4 ay kalınca o 20 günün parası bir güzel içime kaçmıştı. aman paraları onların olsun. kurnazlık falan yapıyor olsa uğraş al tazminat derdim ama manyakla uğraşılmaz. boş ver.


  • gene mi gene  (29.01.15 00:48:15) 
Yahu tecavuz davasi, istisnai bir durum, kadinla yatmissindir sahit falan yoktur boyle bir sey iddia eder. Ama su an seni suclayabilecegi bir durum yok ki ortada, bir delil bir ispati mi var? Hayir. Okula attigi mail dahi senin lehine bir sey. Yersiz bir endise icindesin.


  • bosver nicki  (29.01.15 00:48:29) 
bir sürü örneği var. kadın kişinin gidip de filanca bana tecavüz etti demesi yeterli senin evinden aldırılman için. sonra mahkemeye çıkıp, delillerle veya kadının kişinin sunamadığı deliller üzerinden kendini aklamaya çalışıyorsun. daha yeni haberi vardı, elemanın birisi 4 yıl yatmış kendini aklayana kadar. kendini aklaması da şöyle olmuş, en sonunda suçlamayı yapan kişi itiraf etmiş elemanı normalde hiç tanımadığını.
ben 2 sene yargılandım, işlemediğim bir suç için. suçu işleyenler yakalandıklarında benim adımı vermişler beraber yapıyorduk diye. halbu ki beni tanıdıkları falan yok, nüfus cüzdanı fotokopimi bulmuşlar bi yerden dolayısıyla tek bildikleri adım soyadım tc kimlik numaram. ama bu bilgilerle beni suçlayıp 2 sene boyunca yargılanmama sebep oldular.

  • exordinary  (29.01.15 00:54:00) 
uğraşmak iste. uçuk iddiaları var. haksız çıkman epey zor.
şizofrense ilacını almalı. vasisi her kimse, ona teslim edilmeli. vs vs. hakkını al, bokunu çıkartma ve o da hak ettiği tıbbi yardımı almak zorunda kalsın.

bu arada, kendin uzak durup tanımadığın başka birini bu manyağın pençesine itelemeye niyet etmişsin, bu da büyük götlük ama neyse.
  • namus ninjası  (29.01.15 00:54:04) 
@namus ninjası, @darknum_: dava açmak $50 burada. bir de davayı açtıktan sonra davalının peşine düşmek zorundasın. yani dava açtığın zaman, mahkeme celbini falan bir şekilde ulaştırman gerekiyor, aksi taktirde dava düşüyor.
Şimdi ben bu alacağım miktar için dava açtım, iadeli taahhütlü posta ile de bilgileri gönderdim, çünkü davayı kazanırsam karşılığında yaptığım masraflar da dahil olmak üzere bir para alacağım. Ama itiraf suçundan dava açtığım zaman karşılığında ne alabileceğimi bilmiyorum; dolayısıyla hem masraf yapmak hem de bu manyağın başıma açacağı diğer dertlerden dolayı endişelerim var.

Avukata sordum "mahkemede başın belaya girsin istemiyorum" demek tehdit midir dedim. Bela kelimesini kullanmasan iyi olurmuş ama genel itibariyle ben ortada suç teşkil edecek birşey görmüyorum ama yine de hakimin karar vereceği bir konu dedi. Çok enteresan memleket.
  • exordinary  (29.01.15 01:07:09) 
ben anlamamışım yaban elleri es geçince.
siyasi atmosfere bağlı tabii ama şu ışid muhabbetinden, kadının varını yoğunu alıp okulu bırakıp amerikada hostel işletsene olm. gavur malı lan. nolcak. çök gitsin. wohohow.

  • namus ninjası  (29.01.15 01:32:30) 
@beetlejuice: Sözleşmeleri hep 2 şer nüsha şeklinde yaptırmıştım. Dolayısıyla onda olan her sözleşmenin aynısından bir tane de bende var.
@raavann: Otobüse binerken, yan koltuğundaki adamın kişiliğini bilebilme ihtimalin var mı? Ya da ev kiralarken ev sahibinden adli sicil kaydı istiyor musun? Bence bu iki soru seni tatmin edecek cevabı verebilmemi sağlıyor. Öteki yandan meraklıları için kayda değer sahte tecavüz davalarıyla ilgili bilgi için en.wikipedia.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

  • exordinary  (29.01.15 01:48:43) 
Bana çektirene ben de çektirirdim. Hele ki iftira atıp olayı dolanırıcılıktan daha da beter bir yere çektiyse. Açın gitsin davayı, kazanırsanız 2 ay fazla gezersiniz :)


  • sevgikusunkanadinda  (29.01.15 02:07:04) 
Gayet kadinin gotunden kan alma sansin var. mesajlari, mailleri yedekle bir yere. bunlar elinde oldukca sirtin yere gelmez. okul da sana sahitlik yapar muhtemelen zaten, gerektiginde destek verir.


  • fortisvita  (29.01.15 02:09:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.