[]

Allah Kimseyi Açlıkla Sınamasın

Çok şükür ki maddi durumu her zaman iyi bir insan oldum, ailem sağ olsun. Hiç bir zaman eksiğim, gediğim olmadı. Yalnız geçen gün dost dediğim insanlardan bi kazık yedim ve üstüne saatlerce aç kalmama sebep olan bir takım olaylar yaşadım. Elim ayağım titriyordu en son. Detayına girmeyeceğim uzun hikaye.

Kısaca diyeceğim şudur ki yediğiniz yemeklere şükredin arkadaşlar. Gerçekten aç kalan anlar bunu, öyle sahurda tıka basa yemek yiyip iftarı beklerken çekilen açlık, açlık falan değilmiş aslında.

Her ne kadar öğrenci olsam da elimden geldiğince birilerine yardım etmek, gerçekten durumu olmayan insanların karnını doyurmak istiyorum. Bu insanları nereden bulurum sizce fikriniz var mı?

 
kusura bakma ama senin o "açlık yaşadım" dediğin olayın, atıfta bulunduğun açlık ile alakası yok. saatlerce aç kalmışmış. alla hbaşka dert vermesin kardeşim.

açlık saatlerce yiyecek birşey bulamamak değildir. açlık vücudunun besinsizliğe alışmasıdır. saatlerce değil belki bir ömür boyu ya da ömrünnü bir kısmını bu şekilde geçirmektir. açlıktan hırsızlık yapmaya mecbur kalmaktır. çöplükleri karıştırmaya mecbur kalmaktır. ve daha benim de bilmediğim bir çok başka şeydir.

evet sen de açlık çekmişsin ama o atıfta bulunduğun açlık ile senin yaşadıgın şeyin alakası yok. ha ama ne güzel ki, yaşadığın o "saatler süren açlık" sende bir şeyler yapma isteği doğurmuş.
  • mahone  (26.10.14 23:48:16) 
Açlık çok kötü birşey gerçekten. İnsan a4 kağıdını yemeyi düşünebiliyor.

Aç insanları bulman zordur. Aç kalan insanların çoğu dışarıya hissettirmez bile. Ne yazık ki.
  • taqster  (26.10.14 23:52:22) 
@mahone, hocam afedersin de dünyadaki küresel açlığın sorumlusu benmişim gibi atarlanmışşın. Benim yahut senin elinde olsa kimse aç kalmasın zaten. Benim bunları anlatmamda ki amaç o mu sence?

Zengin olmam bugüne kadar açlık yaşamamış olmam suç mu? Neden yani tartışma yaratmaya çalışıyosun anlam veremiyorum.
  • olebole  (26.10.14 23:56:11) 
haklısın. normalde de yemek yemeye üşenen biri olduğum için çok umrumda olmuyo aç kalmak.
olayı merak ettim ama.

  • seksen9  (27.10.14 00:00:24 ~ 00:01:25) 
ekmek arası döner yaptır ayran da al, eminönü meydanına bi çık cocuklarıyla meydanda yatan insanlar var. (yatan derken orada oturuyorlar böyle gün içinde pek dilencilikte yapmıyor aslında )


  • fallthepieces  (27.10.14 00:10:34) 
yeri geliyor her şeyi burada paylaşıyoruz, konuşuyoruz..
hazır konuyu açmışsın sizinle 5 sene kadar önce çektiğim bir fotoğrafı paylaşayım..
kyk yurdunda 3 gün resimdeki ekmekle idare ettim.. i.hizliresim.com

o gün bugündür hep aynı şeyi söylerim, her zor durumda kaldığımda da bu resme bakınırım..
söylenecek fazla bir şey yok... gerçekten zor durumda olan insan belli etmiyor inan..
  • synche  (27.10.14 00:26:08 ~ 00:27:27) 
Hocam öncelikle güzel düşüncülerin için tebrik ediyorum.
Yaşadığın yerde nerelerde bulursun öyle insan bilemiyorum, o yüzden yorum yapamayacağım.
Ama eminim nerede yaşıyorsan yaşa mutlaka aynı açlıkta kedi köpek kuş da vardır. Belki onlara da yardım edebilirsin kilosu 5 liraya mamalar veya ıslak bayat ekmekler veya kasaplardaki haşlamalık 1 liralık etlerle veya bir kap suyla...
Şimdiden yüreğine sağlık
  • mutlusismankedi2015  (27.10.14 02:46:59) 
empati yapmana sebep olan arkadaşın(kazık atan ) hayra vesile olmuş iyide yapmış sokakta açtan çok ne va r beverly hillste olmadığına göre elini sallasan aça değecek


  • gündüz m  (27.10.14 02:55:10) 
Açlık bir insanın yaşayacağı en değerli deneyim bana göre. Her ne kadar senin yaşadığın açlık, gerçek açlık değilse de sana açlığı anlatmaya yetmiş. Artık hiç bir şeye eskisi gibi bakmayacaksın, zaman içinde unutmaya başlasan da bir koku bir renk bir müzik sana açlığı anımsatacak.

Arkadaşların da dediği gibi gerçek açlar kendilerini ortaya koymuyorlar. Ar geliyor. Yaşadım oradan biliyorum. Kardeşlerime bile diyemiyordum, ki durumları oldukça iyiydi.
Bir kağıt toplayıcısının çöpte bulduğu margarin kabının içinde kalan margarini parmağıyla sıyırıp yediğini gördünüz mü bilmem, ben gördüm. Daha nice benzer olay gördüm. Buradan hareketle, en kolay lokanta/restoranların olduğu yerlerde çöpleri karıştırıp yemek bulmaya çalışan insanlar-çocuklar bulabilirsin. Zengin semtlerin sokak aralarında bulabilirsin, ben çok görüyorum. Ondan da utanıyor çoğu, sokakta kimse yokken yapıyorlar.
Biraz dikkat etmek lazım, incitmeden yardım etmek lazım.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (27.10.14 06:43:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.