[]

Facebook kullanıyor musunuz ?

Merhaba Arkadaşlar..
İstatistiksel olarak öğrenmek istiyorum. Facebook kullanıyor musunuz ?
Kullanıyorsanız ne kadar bağlısınız ? Neler yapıyorsunuz ?
Kendimden başlayayım.
Gereksiz gördüğümden hiç facebook hesabım olmadı.


Sizce çok mu büyük eksiğim var ? Twitter Foursquare kullanıyorum mesela.

 
hesabim var. ayda bir ancak giriyorumdur


  • exlibris  (10.12.13 20:44:48) 
sadece geliştirici gruplarini takip ve bilişim etkinlikleri için kullanıyorum.


  • devorgilla the gunslinger  (10.12.13 20:46:17) 
kullanıyorum. her gün en az beş-on kez de tıklıyorum. gerçi telefon sayesinde bildirim geldikçe bakıyorum artık. kim neler yapıyor merak ettiğim için, bir de okulun/sınıfın grubunu sık sık takip ediyorum derslere katılmadığımdan dolayı.


  • iste o kavunici balik  (10.12.13 20:48:33) 
evet.
günde bir ya da iki günde bir bakıyorum bildirim var mı diye.
birkaç grubu takip etmek ve iletişim amaçlı kullanıyorum. yurtdışında yaşayan arkadaşlarla haberleşmek daha kolay oluyor.
  • falafila  (10.12.13 20:49:16) 
sadece okul grubundaki paylaşımları görmek ve burada paylaşım yapmak için açık tutuyorum. mesela yaz aylarında kapalıdır. okul bitince kapatacağım zaten. o kadar.


  • tizi reftar olanin payine dagmen dolasir  (10.12.13 20:49:55) 
Kullanıyorum, işim gereği çevremdeki insanları hatırlamak ve kendimi unutturmamak amaçlı. Zira çevre ile iş yapılıyor bizim sektörde, hesap açma sebebim de buydu. Yoksa bence de gereksiz. Günde bir kez giriyorum bir de, chat kullanmıyorum.


  • amelie poulain  (10.12.13 20:50:48) 
Benim de okulum var aslında. Bahsettiğiniz gruplar etkinlikler mevcut. Fakat başka türlü haberdar olabiliyorum. Yani hiç eksikliğini hissetmedim.


  • cunupkral  (10.12.13 20:51:43) 
kullanıyorum. sadece birkaç kişiye ulaşmak için ihtiyaç duydukça açıyorum. yoksa bence de gereksiz, hiç bulaşma.


  • sistem enkazı  (10.12.13 20:53:27) 
eskiden kullankıyodum, ancak özellikle yurtdışında yaşayan ve yabancı arkadaşlarla iletişimde kalmak için çok büyük bi artı facebook. eskiden hiç hoşlanmıyodum ama hesap açtıktan sonra aslında baya iyi bi şey olduğuna ikna oldum diyeyim. yine de twitter olsun, facebook olsun, nasıl kullanacağınız tamamen size kalmış. ben sadece arada fotoğraf koyuyorum, arkadaşlarımla haberleşiyorum, vs. her gün muhakkak 2-3 defa göz atıyorum cep telefonumdan. foursquare inanılmaz saçma ve anlamsız geliyor bana mesela. amacını çözemedim hala.


  • nathanieltroy  (10.12.13 20:59:02) 
@nathanieltroy Evet foursquare saçma :) Ama kullanması zevkli. ayrı bir çekiciliği ve keyfi var. Kullanınca eğer çok gezen arkadaşlara da sahipsen anlarsın bu dediğimi.


  • cunupkral  (10.12.13 21:01:21) 
hesabım var. komik şeyler paylaşıyorum. her gün giriyorum...


  • inanmazsan inanma  (10.12.13 21:22:04) 
ne kadar karizmatik insanlar varmış.

facebook hesabınız yok ama trollerlerin cirit attığı, fake hesaplarla kafadan uydurulan hikayelerin yazıldığı ve işkembeden yazılan cevapların ciddiye alındığı sözlük ve duyuruyu çok seviyorsunuz.

elbette haklısınız. facebook çok gereksiz sizler için. gerçek hayat burada çünkü :)

istatistikler adına ben de cevap vereyim bari. facebook hesabım var. hayatın anlamını yüklemiş değilim facebook'a. ailemle arkadaşlarımla haberleşiyorum, oyun oynuyorum, komik kedi resimleri paylaşıyorum. yayınevi, müze, galerilerin sayfalarına üyeyim faaliyetlerini takip ediyorum.

ayrıca en önemlisi kitap kulübü etkinlikleri ve sanat etkinlikleri düzenliyorum. arkadaşlarımı kolaylıkla çağırabiliyorum, sonra resimleri yüklüyorum vs vs vs

orada gerçek insanlar ve gerçek faaliyetler var. sözlük ve duyurudaki gibi troll ve fake yatağı değil.
  • mea maxima culpa  (10.12.13 21:39:22) 
coyote +1 sadece chat için kullanıyorum.


  • pauldude  (10.12.13 22:00:57) 
kullanıyorum. arkadaşlarla konuşmak için.


  • xenophobe  (10.12.13 22:03:55) 
facebook kullanmıyorum.
twitter kullanmıyorum.
instagram kullanmıyorum.
foursquare kullanmıyorum.
tumblr kullanmıyorum.

kısacası hiçbir şey kullanmıyorum. sigara da kullanmıyorum, alkol de.. bunlar farklı başlık konusu fakat kendimi durduramadım. ha uyuşturucu da kullanmıyorum bak.
  • papillon7  (10.12.13 22:49:16) 
var.
itlik serserilik yapmak için kullanıyorum. geliştirici ve bilişim etkinliklerine dadanıyorum bilhassa.

  • achtundsiebzug  (11.12.13 00:27:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.