[]

Ayakkabiyla ilgili elzem sorular

1. Bir ayakkabinin ortalama omru ne kadardir? Turlerine gore de ayirabilirsiniz, degisir yani..

2. Camasir makinesinde ayakkabi yikiyor musunuz? Elbiselerle ayakkabilarin ayni yerde yikanmasi ne kadar dogru, temizlik malzemeleri olsa bile yeterince hijyenik olur mu ki?

3. En dayanikli ayakkabi hangi malzemeden yapilir? Hangi markalar en dayanikli?

4. Ayakkabi tamircisi bulamiyorsak, onun yerine gidilebilecek bir yer var mi, ayakkabi tamiri ustlenen markalar var mi?

5. Ayakkabi cilasi uygulanamayacak ayakkabilari nasil yeni gibi gosterebilirim? (Camasir makinesinde yikamak haric)

6. Turkiye'nin en buyuk ayakkabi magazasi hangisi?

 
1. 3 ayda parçalananı da biliyorum (sokakta okul ayakkabısıyla top oynayan çocuk), 10 sene geçip deforme olmayanı da (camel marka mesela ayağıma küçük geldiği için babama verdim hala dolabında ve kullanıyor. zamanında iyi para vermiştim)
2. Herhalde spor ayakkabıdan bahsediyorsunuz. Spor ayakkabı da dahil makinede yıkamıyorum/yıkatmıyorum. Beyaz ayakkabıdan da hoşlanmıyorum.
3. Valla gerçek deriden yapılır. O derinin de ciddi testlerden geçmiş olması lazım. Eskiden sümerbank yaparmış bunu. Malzeme hocamız bulaibliyorsanız sümerbank marka alın derdi. Tabi yabancı markalar bunu uyguluyorlar. Ben şahsen outdoor ayakkabılarını tercih ediyorum. Merrell ilk aklıma geleni. Outdoor ayakkabıları ekstra dayanıklı oluyor zaten bir bakıma tank gibi.
4. Bazı mağazalar yapabiliyorlar ama genelde düzgün bir tamirciye gitmekte yarar var.
5. Cif ile silin. Beyaz ise işe yarar.
6. Ayakkabı dünyası herhalde?
  • ozdek  (14.04.09 08:29:19) 
1. ayakkabının ömrü, sürekli giyilip giyilmemesiyle orantılıdır doğal olarak. hergün giyilen ayakkabı çok çabuk yıpranır. günaşırı giyerseniz, ömrü 2 değil 3 katına çıkar. çünkü giyilmediği gün, dinlenir ve derisi toparlanır.
2. çamaşır makinasında ayakkabı yıkanmasına karşıyım. söylediğin hijyen nedeni var. ayrıca ayakkabı ç.makinasının tamburuna çarparak uzun vadede zarar veriyor. onun yerine stila'nın ayakkabı temizleyicileri var. ondan kullan.
3. nevzat onay dayanıklı. scooter da dayanıklı çıktı. cat tabiiki çok dayanıklı.
4. ayakkabı tamircisi bulursun heryerde. esnafa sor, bilir onlar.
5. onların da uygun temizleyiciler var. nubuk fırçası vs. en güzeli giydikten sonra kaldırırken hafif nemli bezle silmek.
6. flo vardı. bir de ayakkabı dünyası. ama çarşı pazar avm heryer ayakkabıcı artık.
7. bu madde de benden: çin malı ayakkabılardan uzak durun. çok sağlıksız. verdiğniz paraya yazık. yerli üreticiyi destekleyelim.
  • zeki baba  (14.04.09 09:39:56) 
2.çamaşır makinesinde yıkamak spor ayakkabıların ömründen yiyor. ama pırıl pırıl çıkıyor namussuz, mis gibi oluyor. tabi çamaşırla değil ayrı yıkmaka lazım...


  • alpinsamuray  (14.04.09 09:52:14) 
5. yumuşak kıllı bir diş fırçası ve bulaşık deterjanı, pırıl pırıl ediyor.


  • the bourgeois  (14.04.09 11:25:52) 
6. Ankara'da izmir caddesindeki etiket ya da etichet filan diye de yazılıyor olabilir, Türkiye'nin en büyük ayakkabı mağazasını olduğunu iddia ediyordu zamanında. Hala geçerli midir bilemiyorum.


  • kahvegibi  (14.04.09 17:56:42) 
1. annelerin güne gitme ayakkabıları ölümsüzdür mesela. esas olarak her gün üstüste giyilen ayakkabı ömründen kaybeder, bir gün dinlendirmek gerekir derler. normal bir ayakkabıyı iki yıl giyebiliyorum ama catleri yedi yıl kullanmışlığım vardır. ölmedi de ben bıktımdı.
2. spor ayakkabıların tamamını çamaşır makinesinde yıkıyorum. dört beş çift bir arada. biraz gürültü oluyor. hijyen için kosla ekliyorum biraz. dezenfektan zaten. titiz bir tanıdığım da ayakkabı yıkadıktan sonra makineyi içine çamaşır koymadan kısa program yıkıyor.
6. yeşil kunduranın bazı mağazaları çok büyüktür mesela.
  • synick  (14.04.09 22:27:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.