[]

Basit bir çeviri işi..

Objective-C de bir kaç kodlama yapıyorum ve ufak bir yerde takıldım. Yabancı bir siteye sormak istiyorum. Şunu bir ceviri verin hele.

Kendimi geliştirmek için basit bir to-do uygulaması yapmak istiyorum. UITableView'e Storyboard'da segue işlemini uygulayarak diğer viewden yeni to-do ekliyorum. Daha sonra tableview dataları data.plist'e kaydediyorum. Ancak sorun verileri geri yüklerken kod tam çalışmıyor. to-doları her zaman yapılmış gibi çekiyor. Ben eğer yapılmışsa yapılmış olarak eğer yapılmamışsa yapılmamış olarak yüklenmesini istiyorum. İşte benim kullandığım kodlar..

bla bla bla kodlar bla bla..

Gördüğünüz gibi benim türkçem bile pek iyi değil. Çeviren olursa eline sağlık.

edit: güzel bir soru başlığıda uydurursanız 10 numara olur.

 
I would like to improve my skills and build a to-do application.
By using segue process to UITableview in Storyboard, i add a new to-do in the other view.
Then, i save the tableview data to data.plist.
But the problem is; when loading the data, code doesn't work properly, and takes "to-do"s as it was done all the time. I want it to load as done, if its done, undone, if its undone.
Here are the codes that i use:

Yalniz bu konuyla hic ilgili olmayan birinin cevirisi. Terimleri falan bilen biri de gozden gecirirse iyi olur bence.
  • el desaparecido  (26.03.13 18:28:42 ~ 18:32:12) 
Merhaba, çok iyi çevirmedim.

I want to improve my skills to make a simple to-do application. I'm adding new to-do from other "view" to UITableView segue precess by using segue usage which is in Storyboard. After, I'm saving tableview datas to data.plist. But, when I try to load datas back, code is not working. It always çekmek(ne anlamda olduğunu bilmiyorum, sözlükten bulup çekiyor kelimesi yerine yaz) to-do's as they are done.

Burdan sonrasına yetmedi benim İngilizce. Devamını biri çevirebilirse iyi olur.

Düzeltme: Yukardaki çeviri benimkinden iyidir kesin. Onu dene bence.
  • otonom  (26.03.13 18:39:15 ~ 18:40:13) 
el desaparecido arkdaşımın yazdığı şekilde bir soru başlığı yarattım. Olurda anlamazlar yada kıl bir soru sorarlarsa burdan yazarım. arada bir bu başlığa göz atarsanız süper üstü olabilir.


  • Salieeh  (26.03.13 18:42:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.