[]

özel üniversite açmak

istanbulda çok mu özel üniversite var *
Bir de üniversite açmak çok karlı iş mi ,her holding açıyor



 
"İstanbul'da 9'u devlet olmak üzere, toplam 44 tane üniversite ve meslek yüksekokulu vardır."

tr.wikipedia.org

açıkçası; istanbulluyum, her iki yakada da işlerim oluyor, dolanıyorum epey, hani yollarda da bir sürü üniversite var da en fazla 20-25 tane sayabilirdim. 44 tane üniversite varmış vay be. gerçi çoğu yeni açılmış, o da var.
  • sizofren hayaller  (01.01.13 01:05:25) 
(bkz: İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi )bu üniversiteyi ODTÜ'yü kınamasıyla duyduk. Normalde kimse bilmiyordu. Düşün artık, üni.'de açmak ne kadar ve karlı iş.


  • Kreuzberg  (01.01.13 01:24:32) 
türkiyede özel üni açmak yasaktır. bahsettiğiniz vakıf ünileridir. yanlışlık olmasın.


  • cecilia  (01.01.13 01:40:19) 
vakıf üniversiteleri evet. kar amacı birincil değil çoğunda. medeniyet, üsküdar, sabahattin zaim, fatih, süleyman şah, bezmi alem vd. nitelikli gençlerin cemaatlerine sempatilerini sağlayabilmek için. kalburüstü gençleri ileride cemaatte istihdam etme umuduyla okutmak için. çoğu da burslu okutuyolar galiba. karı geçtim, mevcut parayı eritmek için gibi.


  • katukatu  (01.01.13 05:52:13) 
uhahuuhauha
ismi vakıf ünisi olunca özel olmuyor mu?
anayasaya göre özel üni açmak yasak olduğu için isimleri vakıf sadece. yoksa özel üniversitesinin katmerlisi hepsi.
  • baldur  (01.01.13 07:56:46) 
kar etmiyorlar büyük oranda, yani sabahattin zaim üniversitesinin kurucusu muhtemelen para kazanmıyordur. her holding açıyor çünkü 1 prestij, 2 eleman yetiştirme, 3 sosyal sorumluluk mevzuları falan filan.


  • roket adam  (01.01.13 15:46:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.