[]

Universite Sonrasi Icin..

selam,
numarali yapayim ki kolay olsun cevaplamak:

1. ileride kendi isini acmak isteyen iyi bir okulda muhendislik okumus birisinin yine iyi okullarda (lse ayarinda) management veya finance veya entrepreneurship master'larindan birini veya (bi kac senelik is tecrubesinden sonra) mba yapmasi yararli olur mu? yoksa bunlar en iyi yaparak ogrenilecek seyler mi?

2. bu yukarida saydiklarimdan hangisi mantikli? entrepreneurship direk istedigim konuyla (is kurmak) alakali da, finance ve management cok mu abes kacar?

3. kendi isimi kurmadan once birisinin altinda calismanin ne kadar onemi var? illa bi yerde pisip sonra mi kurmam dogru olur?

 
Bunların hepsinin tek ortak noktası 'para'. Aileden sermayen var mı? Yoksa para biriktirip mi böyle bir işe gireceksin? Eğer birincisiyse, kafana göre takıl, MBA yap, birkaç yıl iyi bir şirkette çalış, daha sonra mümkünse bir start-up'ta çalış ki ufak ofis dinamiklerini öğren, sonra da başla işin ucundan. Yani ben olsam böyle yapardım.

Ama sermaye yoksa, o zaman iyi bir mühendis olmaya bak, önce kendini kurtar, derim ben. Ayrıca sokakta kendi işini açmak isteMEyen insan yoktur herhalde, dolayısıyla çok iyi yetiştirmen lazım kendini.
  • roket adam  (21.12.12 22:27:12 ~ 22:29:47) 
ilk once bi yerde yapacagin kuracagin sektorle ilgili bir pozisyonda basla. mutfagi bir gor onda sonra isi kur sonra da gerek duyarsan 5 6 sene sonra mba yaparsin ya da, yurtdisinda cok saglam entrepreneurship programlari var onlarin birine git paran varsa. sonra gel isini kur.
ben su anda ilk secenegin basindayim, kismet.

  • nekodunlangafana  (21.12.12 22:28:38) 
para universitede okurken bir sekilde biriktirdim calisarak, yatirim yaparak vs. aileden, dostlardan da buluruz bi seyler diyelim.. pek sorun olmaz para da isi kurup cok fundamental seyleri yapamayip batirmak korkutuyor beni azicik. bunun icin dusundum egitimi acikcasi..


  • hololop  (21.12.12 22:32:01) 
abi çalış. sakın hiç bilmeden bir yere atlama derim. stajlar bile o kadar faydalı oluyor ki adam akıllı yapılınca, normal şartlar altında hiç aklına hayaline gelmeyecek şeyleri öğreniyorsun büyük şirketlerde. büyüğünde de, küçüğünde de, aile şirketinde de, başarılısında da başarısızında da çalışmak lazım ki detayları görebilesin. ben böyle yapıcam sanırım, diğer türlü tam körlemesine girmiş oluyorsun mevzuya. direkt bilmeden borsa oynamaktan daha düşük başarı ihtimalli bir kumar oluyor. hiç bir okulda o kadar detay anlatılmaz zira.


  • roket adam  (21.12.12 22:39:36) 
tamam calisinca cok sey ogrenilebilir de gene de yonetimle, asil onemli meselelerle ilgili seyler tam ogrenilemez gibime geliyor. basit bir erin genelkurmay baskanliginda islerin nasil yurudugunu anlayamamasi gibi sanki. bu durumda da ufak bi sirket kurmak daha cazip geliyor


  • hololop  (21.12.12 22:42:53) 
erin tam olarak nasıl çalışacağını bilmeden de genelkurmay başkanı olma ihtimalin yok gibi geliyor bana. o yoldan bi yürümek lazım yani. tepeden inme yapamazsın.

ha tabii sen bilirsin, ben kendim ne yapıcam onu söylüyorum kısaca.
  • roket adam  (21.12.12 22:44:03) 
girisimcilikle bu dediklerinin ilgisi yok bu dediklerini yaparsan belki bir sirkete ust duzey yonetici felan olursun.

is kurmak yonetmek adam etmek bambaska birsey ne egitme bakar ne aileye ne paraya nice buyuk aile sirketleri 3. kusakta iflas ediyor gidiyor hatta koc biz kurumsallastik ve bundan kurtulduk demisti
  • mazungu  (21.12.12 22:53:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.