[]

Futbol istatistik olayı

futbolcunun maçtan çıkarkene küsüratına kadar kaç km koştuğunu yazıyorlar ya, nasıl yapıyolar onu?




 
hiç bir fikrim yok ama bir teori,

her futbolcu için bir kişi görevlendirirler, bu kişilerin tek görevi o futbolcuları takip etmektir. saha içinde de belli işaret noktaları vardır ya da buna da gerek yok sahayı direkt o an ölçümlüyorlardır ve sonrasında bunları topluyorlardır.
  • babatema  (10.06.08 17:15:18) 
formalarinda cip var


  • jay kay  (10.06.08 17:30:01) 
ben bu koşma olayını bayaa bir araştırmıştım vakti zamanında. hatta bir ara burada soracaktım fakat google'da bişeyler bulmuştum o bilgi yeterli gelmişti. yanlış hatırlamıyorsam sensörler var işin içinde. yeni gelişen bir teknolojiymiş bu. futbolcunun iki sensör arasından geçiş süresi hesaplanıyor falan, yatay koşuşlar da integral hesabındaki "c" sayısı gibi düşünülüyor. aramaya feci üşendim şimdi. arama yapmak için distance covered keywordlerini ara.

gerçi ilgili başlıkta bu teknoloji (tracab image tracing system) ile ilgili link verilmiş, orada yazıyor detaylarıyla.
  • deckard  (10.06.08 19:02:18 ~ 19:10:25) 
her futbolcuya odakli bir kamera var .. evet.. bu kamera futbolcunun görüntüsü almıyor fakat kaç km koşmuş, sahanın nerelerinde koşmuş, en çok nerelere basmış, kendisine bağlı bilgisayara veri gönderiyor. bize de sadece kaç km koştuğunu söylüyorlar. kaç şut çekmiş, kaç pas atmış, kaç kez sümkürmüş gibi istatistikleri de tutuyor sanırım. tamamem tekniksel bi durum...

bu kadar sallanır..
  • myfishbone  (10.06.08 19:18:46) 
(git: 8172)


  • alwaysdrunk  (10.06.08 21:27:55 ~ 21:28:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.