[]

Fethiye 'de ne yapılır, ne edilir, nerede kalınır bi el atın be

sevgili sevgililer
kısmetse haziran da evleneceğim, hanımınan balayına gidelim dedik. biletlerimizi falan aldık 10-16 arası.
asıl mevzu hiç gitmedik. nerede kalınır? tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı? her şey dahil bir sistem düşünmüyoruz (ama olabilir de), yemek konusunda otele bağlı olmayalım istediğimiz vakitte girelim çıkalım diye düşündük, alkol almıyoruz ikimizde. sessiz sakin bir yer olabilir, apart olabilir, olsun da hatta, yine pahalı olmayan ama temiz bir otel olur. rahatsız edilmeyeceğimiz, rahat edeceğimiz, evimizin sıcaklığında hissedebileceğimiz bir yer istiyoruz. buraya gittiğimizde nerelere gidelim, neler yapalım. şuraya şuraya kesin gidin, şunu yapın? nebileyim şurada tekne turu oluyor güzel koylara gidiyor, arada duruyor denize girebiliyorsunuz gibi, yada şurada güzel mangal var kesin gidin, yada şuranın manzarası süperdir gidin, yada şurada dalış yapılıyor dalınıyor, şuradan hopluyorsun zıplıyorsun paraşütle uçuyorsun gibi. mihmandarlık yapın la bana :)


 
fethiyede merkezi iki yerde denize girersin, ya ölüdeniz ya da çalış plajı. ikisine de gidin. saklıkent, kelebekler vadisi görülmeli. fethiye kordondan günlük tekne turları var, sabah 10 akşam 6 şeklinde, öğle yemeği dahil 20-30 lira mı ne. birkaç koy geziyor, yüzmek için güzel yerlerde mola veriyor. öyle deniz göremezsin yani, gidin mutlaka. ayrıca günübirlik rodos falan olabilir isterseniz. safari turlar var ama ben sevmiyorum o araçları, güvensiz geliyor bana :/ geceleri çalış beldesi kısmen ölü olabilir, hisarönüne gidin, alemlere akın. o da ölüdeniz tarafında zaten. paraşüt diyorsan babadağ zaten dünyaca ünlü, o da ölüdenizde. atlayınca ölüdenizin üstündesin yani. hmm başka başka...kalacak yer dersen, bütçeye bağlı, yani ölüdenizde hillside-letoon da var, 40 liraya çalışta temiz yerler de.


  • kerbeee  (20.05.11 00:07:33) 
Kayakoy diye eski bir rum yerleskesi var; hisaronu'ne yakin. Oraya gidin, koyun en tepesine kadar tirmanin, yalniz yurumeye baslayacaginiz yer poseidon diye bir mekanin (acik hava restaurant tarzi bir yer) ordan olmali. Cunku koye cikip indikten sonra orada gozleme ve yayik ayran yiyip icmelisiniz, iste o zaman dunyanin en huzurlu insanlari olabilirsiniz. (dedigim aktiviteyi ogleden sonra yapin tabi, sicakta degil.)


  • sazz  (20.05.11 01:47:04) 
Saklikent'e gidin ve altinizdan buz gibi su akarken; siz ustunde balik bira yapin.


  • sazz  (20.05.11 01:49:02) 
Calis civarinda pek bir numara yok, denizi guzel degildir, onun yerine full time belcekiz-oludeniz tarafinda takilabilirsiniz. Ama gitmek isterseniz, fethiye kordondan ufak tekneler kalkiyor; yarim saatte bir gel gotur yapiyorlar sanirim. Dolmus yerine tercih edilesi.
Ayrica fethiyenin genellikle yerli halkinin bildigi, merkeze cok yakin koylar var. Boncuklu, kucuk samanli, buyuk samanli vs. Bunlar bir yarimada'da konuslanmis irili ufakli koylar; eger mangal yapmak isterseniz tam yeridir. Ayni zamanda yuzebilirsiniz tabi. Yalniz dolmus oralara calismiyor sanirim, altinizda araba varsa anca...

  • sazz  (20.05.11 01:53:38) 
buyrun burdan hem bilgi alabilirsiniz hem de kalacak yer alternatifi olabilir, yer tanidiktir bu arada:

www.yilmazapart.net
  • sazz  (20.05.11 02:01:32) 
@sazz, evet evet o koylar çok güzel. minibüs var oralara, merkezden geçiyor, çarşıdaki tek yön büyük caddeden. tek tek bütün koylara gidiyor, zaten yanyana dizili onlar biliyorsundur.


  • kerbeee  (20.05.11 17:22:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.