[]

html renk kodu

red green blue olani biliyorum ben. yalniz kurcaladigim bir seyde dort renk hanesi var. bir turlu tutturamadim.

1, 2, 3, 4 seklinde olan bir palette hangisi nedir? bir de bunun turu nedir? yani adi nedir bu tur bir renk grafiginin -palet mi deniyor grafik mi deniyor ne deniyor bilemedim-?

ornegin kirmizi renk nasil olur? siyah 0, 0, 0, 255 sanirim. bu mantikla 255, 0, 0, 0
0, 255, 0, 0 falan denedim yemedi. basmadi kafam.

 
iyi de cmyk gosterirken bana yuzdesel olarak gosteriyor programlar? okuduklarimdan anladigim kadariyla da oyle olmasi lazim zaten.

lakin benim bu yukarida anlattigim zimbirtida
128, 192, 255, 217 gibi degerler var?
  • entrapmen  (29.09.10 02:28:56) 
şu sayfada web safe renkler var yalnız.
Artık oynaşa oynaşa diğerlerini çıkartabilirsiniz.
www.dbcworld.in
(altta click on continue button'unu gözden kaçırmayın)

edit1:Ayrıca dikkatimi çekti maksimum değer 100.
Sanırım zaten 0 0 0 0 sisteme gireceğiniz değerler yüzde ifadeleri olacak. 101 'in tanımsız olması lazım.

edit2: peki o zaman sorun hallolmuş :)
  • diyanet takvimi  (29.09.10 02:42:03 ~ 02:45:20) 
(bkz: rgba) imis olay. tesekkur ederim.


  • entrapmen  (29.09.10 02:42:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.