[]

hangi okunuş doğru?

adamın adı en-nesyri, bizim spikerler el nesiri diye telaffuz ediyor.

adamın adı maximin, bizim spilerler maksimen diyor.

bu adamların memleketinde böyle mi okunuyor, "en" yazılıp "el" mi okunuyor fas dilinde? maximin yazıp maksimen diye mi okunuyor fransızca?

 
Turkcedeki unsuz benzesmesi gibi,
"El" ekinden sonra şemsi harflerden biri ile başlayan kelime gelirse örneğin n harfi,
"El"in l'si okunmaz, n iki kere okunur. Bizimki amatorce ama tamamen yanlis degil. Arapca bu.
  • WithWorth  (16.12.24 18:45:44) 
Maximin için öyle - forvo.com

En-nesyri için "en" bile demiyorlar belli ki yerel aksanda - forvo.comيوسف%20النصيري/ary/ (forvo linki bozulmuş buraya koyunca, siteyi açınca "يوسف النصيري" olarak aratın.)

Fransızca okunuşlar Türkçeye genelde olduğu gibi çevriliyor. Arapça olanı bizzat teyit edemiyorum ama belki bizim fonetiğimize uydurmak için uygulanan geleneksel bir yol vardır, çünkü Arapça - Farsça sözcükler çok eskiden beri Türkçeye geçtiği için bunların okunuşlarını sistematik olarak değiştirebiliyoruz. Ancak Türkçede artikel kullanımı olmadığı için o iş nasıl oluyor bilemiyorum, en azından orjinal okunuşunun "el" olmadığı kesin.
  • akhenaten  (16.12.24 18:54:38 ~ 19:09:27) 
spikerler oyuncuya isminin nasıl söylenmesini istediğini soruyorlar diye biliyorum.
veya kulüp çalışanlarından bilgi alınıyordur.

  • my fault  (16.12.24 19:20:53) 
sene başında takımlar her topçuya kendi ismini okutup video olarak kaydediyor, spikerler de bu videoları izleyip okunuşları öğreniyorlar. spikerler doğru söylüyordur.


  • co2s2  (17.12.24 01:06:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.