[]

akademik çeviri, chat gpt ve intihal konuları

iki sorum var:
1) türkçe özgün akademik makalemi ingilizceye çevirmekte chat gpt'den yararlansam, intihal taramasında bir sorunla karşılaşır mıyım?
2) özgün makalemin paragraflarını çeviri için chat gpt'ye kopyala yapıştır yaptığımda bu veriyi saklıyor mu?
şimdiden teşekkürler.

 
1- İngilizce seviyenizi bilmiyorum, şöyle bir önerim olacak. makalenizi chatgpt, Claude ve deepL ile çevirin. sonrasında 3 çeviriyi yan yana koyup (gerekiyorsa iyi İngilizce bilen birinden yardım alarak) en güzel parçaları alıp boş bir dosyaya sıfırdan elle kendiniz yazın. kopyala - yapıştır yapmayın.

2- bu konuda kim ne derse desin ben inanmam.
  • co2s2  (12.11.24 10:31:30) 
yeni nesil turniten kontrolleri ne durumda bilmiyorum ama ai çıktıları tespit edilebiliyor, ama bu tespitin de önüne geçecek humanize tooları var.

yalnız sizin durumunuzda gpt çıktısı olduğu belirlense bile bunun intihal olduğu tartışılır sonuçta kendi özgün çalışmanızı çevirtme yapıyorsunuz, yeminli bir tercümana çevirtmekle aynı şey. Turnitin kontrol süreçlerini iyi araştırmanızı öneririm, sonra ona uygun çeviri araçları kullanabilirsiniz.
  • gezegen olan pluton  (12.11.24 10:39:35 ~ 10:40:57) 
Elsevierda çeviri aşamasında dil desteği amaçlı ai kullanımını kabul ettiklerine dair bir ibare vardı, tüm makalemin dil kontrolünü parça parça chatgptde yapıp, yer yer değişiklik düzenlemeler yaparak yayınlatmışlığım var buna dayanarak.


  • ruz  (13.11.24 15:51:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.