[]

Farklı Kıtalardaki Ping Problemi

Merhaba, arkadaşım Avustralya ya taşındı ve artık beraber wow oynayamıyoruz. Avrupa serverına bağlandığında 300ms alıyor. Ben oceanic server denediğimde 400msin üzerine çıkıyorum. Bunun bir çaresi yok mudur en azından 120-150ms de olsa beraber oynayabilsek. İnternette gaming için vpn sunucuları gördüm fakat emin olamadım. Kullanan var mı denemeye değer mi?




 
Bu fiziksel (mesafe) bir mesele olduğu için biraz çözümsüz gibi. Ancak ikinize eşit mesafede bir sunucu olsa ya da sunucuya uzak olanın bağlantısı diğer kişininkinden iyi olsa belki pingler birbirine yakınsar. Vpn çözüm olmaz tahmin ediyorum zira araya bir filtre daha sokmuş oluyorsunuz, ping daha çok artar.

Verimsiz ama şu olabilir; sunucuya yakın olan kişi vpn kullanarak pingini yükseltir, böylece uzak olan kişinin yüksek olan ping süresine yaklaşır, en azından aynı şartlarda oynamış olursunuz :)
  • orient blue  (14.09.24 07:00:50) 
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Vpn beni de çok tatmin etmedi ama öyle bir pazarlıyolar ki kafam karışmadı değil :) starlinki deneyeceğiz. Biraz maliyetli sanırım ama işe yararsa tadından yenmez.


  • gorkemgoksu  (14.09.24 09:48:59) 
Aradaki bir servera bağlanabiliyorsunuz denediniz mi ? Asya hindistan srilanka vs


Eşit mesafe olsa +1 300 400 yerine 2nizde 150 200 olabilir
  • jülsezar  (14.09.24 10:13:12) 
@jülsezar teşekkür ederim cevabınız için. Oceanic ve america denemiştik ama asya aklıma gelmemişti :) açtım hesabı akşam deneyeceğim.


  • gorkemgoksu  (14.09.24 11:00:38) 
starlink ping değerleri maalesef kötü seviyede. ping değerleri en düşük internet hattı metro ethernet bağlantısıdır ancak fiyatları epey yüksektir.

bence şöyle bir şey çözüm olabilir, bağlanmak istediğiniz server'a en yakın konumda bir server kiralayın ve uzaktaki kişi remote desktop kullanarak oyunu oynasın. daha düşük ping değerlerine sahip olacağını düşünüyorum.
  • bravoteam  (14.09.24 11:29:18) 
@bravoteam çok teşekkürler cevabınız için. Starlink arkadaşımın bulunduğu bölgede daha hızlı internet vadettiği için denemek istemiştik fakat ping değerleri kötü ise denemeye gerek yok.

Akşam Asya sunucusuna bakacağız. Eğer işe yaramazsa dediğiniz gibi remote deskop denemek mantıklı. Artık o da olmazsa ben de taşınayım bari ne yapayım :)
  • gorkemgoksu  (14.09.24 13:54:35) 
asya işe yaradı mı hocam merak ettim :) ?


  • jülsezar  (16.09.24 10:39:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.