[]

Genel anestezi ne kadar tehlikeli/tehlikesiz?

Sanırım burun eti sıkıntım var ve yaktırmam gerekecek.(henüz muayene olmadım) Bir yakınım yakında böyle bir operasyona girecek doktor "hastanın rahatlığı için, bir engel yoksa genel anestezi ile yapıyoruz" demiş.

Hiç anestezi almadım zaten test vs. yapıyorlar galiba ama o bile reaksiyonunu tam belli ettirmiyormuş galiba. Bir de geçen burun ameliyatı sırasında ölen bir kızın haberini okumuştum ondan gerildim.(o başlıkta ekşiciler hastanede yoğun bakım var mı bakın diyordu. Bu doktor Amerikan Tıp Merkezinde. Galiba orada yok mesela.) Aşırı gerekli bir operasyon değil ölüm kalım meselesi değil o sebeple bi gerildim.


 
Aşırı gerekli olmayan her operasyondan uzak durulmalıdır. Vücudun kesilip biçilmesi zannettiğiniz kadar sevimli ya da basit bir şey değildir. Gerçekten aşırı gerekli filan değilse, lütfen şu belirsizliklerle dolu yazdıklarınızı yeniden görün, galiba'larınızın çokluğunu fark edin ve burun ameliyatından vazgeçin.

Burun eti denen şey geniz eti mi bilmem ama burundaki etin sıkıntı yaratması alerji kaynaklı oluyor diye biliyorum. Alerji tedavisi ise bildiğim kadarıyla beslenme ve yaşam düzeni ile başlayan ve sonra gerek görülürse uygun ilaçların kullanıldığı bir tedavi. Bunlara mutlaka başvurmuşsunuzdur ama ameliyat hakkında bu kadar alengirli bir iç dünyanız varken o ameliyat hiç doğru olmaz. Hele ki yoğun bakım ünitesi olmayan bir kuruluşta ameliyat yapılması da yanlış zaten evet. Lütfen acabalarınızdan elle tutulur şekilde kurtulursanız ameliyata evet deyin.
  • muhayyer divan  (12.09.24 22:35:08) 
Burun eti dediğiniz geniz etiyse önce bir ilaçla tedavi denesinler. Risonel, mometix gibi burun spreyleri ile küçülebiliyor önce bir muayene olun bence siz.

Benim oğlumu da bir KBB uzmanı hemen ameliyata almak istedi, birisine daha gösterdim yok canım yüzde 40 oranında bir büyüklüğü var almaya gerek görmüyorum. Zaten artık 6 yaşında yavaş yavaş küçülmeye başlayacak lenf bezleri bu yaşlarda bütün çocuklarda büyük olur. Hastalandıkça hastalıklarla lenfatik sistem savaştığı için geniz eti ve bademcikler büyük olabilir. Vücut kendi antikorlarını ürettikçe bağışıklık sistemi kendi savaşacak lenf bezleri de giderek küçülecek dedi.

Demem o ki illa birkaç doktordan fikir almak lazım.
  • kullanicadi  (12.09.24 22:47:55 ~ 22:48:59) 
Tanıdığım birkaç doktor var bunlar farklı zamanlarda ağır diyebileceğimiz ameliyat geçirdiler ama ameliyat olmadan önce en çok ilgilendikleri konu ameliyatın kendisi değil de anesteziyi kim yapacak anestezide ne kullanılacak vs gibi konulardı, o nedenle baya önemli bir konu gibi gözüküyor.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (13.09.24 13:28:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.