[]

Yunan pasaportu almakla ilgili

geçen gün de sormuştum. onun detaylarını öğrenerek sorayım (ha ben her halükarda bu iş için bir avukata gideceğim de, amaç sormak/cevaplamak olsun)

annemin ananesi yunan doğmuş, yunan ölmüş. hiçbir zaman bir türk vatandaşlığı almamış, hiçbir zaman türkiyeye de gelip yerleşmemiş, 1-2 ziyareti dışında.

annemin annesi yunan doğmuş, 2. dünya savaşında 1-2 yıllık türkiyeye kaçmışlar, sonra 55 yılına kadar yunanistanda kalmışlar, 55 yılında dedemle tanışınca türkiyeye yerleşmiş, o dönem de yer alan kanunlar gereği yunan vatandaşlığı düşmüş mü nolmuş öyle bir şey olmuş. yani mübadele veya başka bir sebepten geçmemişler türkiyeye.

zaten bizim akrabaların yarısı halen yunanda, yunan olarak yaşıyorlar. diğer yarısı da bu türkiye'ye evlilik/iş vs. için gelip burada yaşamaya başlayanlar.

----

ben biraz google'ladığımda, "anne/baba veya büyükanne/büyük baba tarafından yunansanız yunan vatandaşlığına başvurma hakkınız var" diyor, annem bu durumda başvurabilir diye görüyorum. doğru mu düşünüyorum? o başvurduktan sonra bize de başvuru yolu açılır mı?

ve sizce böyle bir şekilde bunu almak mümkün gözüküyor mu?
daha önce denk geldiğiniz, bilgiinz olan bu tür durumlar var mı?

 
"You were born outside of Greece to at least one Greek parent. You were born outside of Greece and can prove that at least one of your grandparents was a Greek citizen."

bu koşula uyuyoruz gibi gözüküyor.
annemin annesinin ve ananesinin yunanistanda doğduğu ve yunan vatandaşı olduğunu kanıtlamak gayet kolay zaten. çünkü öyleydiler, hatta ananesi yunansitanda doğdu büyüdü ve öldü.

buna ek olarak akrabalarımız da orada.

buna ek olarak annemin de baba tarafı, 1 nesil daha önceden girit,
babamın da hem anne hem baba tarafı yanya ve girit tarafından (babamın büyük anneleri) göçmüşler. ama onların bağı bu kadar yüksek değil tabi, büyük ihtimalle adalar kaybedildikten sonra falan dönmüş onlar.
  • tchuck  (21.08.24 23:54:52) 
Bir arkadaşımın sizinkine benzer bir hikayesi vardı. Ama onun dede bulgar vatandaşıydı. Çocuklar Türkiye ye gelmiş ama o evini bırakıp gelmemiş. Arkadaşım bu durumu kullanıp vatandaşlık almak için için yıllarca ugraştı ama hiç başaramadı. Halbuki elinde resmi evrakları da vardı. Neyse 5 yıl önce dede Bulgaristanda vefat edince bırakmıştı o işleri


  • limonlu eksi  (21.08.24 23:56:57 ~ 23:58:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.