[]

Türkiye'de Beyzbol

Normalde sporla hiç alakası olmayan biri olarak olimpiyatlar sonrası şu nasıl oynanır, bu nasıl oynanır diye bakarken beyzbolu anlamadığımı fark ettim. Sonra anlamaya çalışırken sanırım fazla kafa yormuş olacağım ki bir iş becermenin getirdiği heyecanla yanlışlıkla beyzbol izlemekten keyif almış bulunuyorum.

Ama sanırım yanlış sporu sevdim. Türkiye'de formaliteden bile olsa bir federasyonu yok sanırım beyzbolun. Hatta baştan sona Türkçe seslendirilmiş beyzbol maçına bile rastlamadım.

Tamamen umutsuz mu durum? Türkiye'de olmuyor mu bu iş? Neler var?

 
Ragbi federasyonuna bağlı şekilde 2023'te çocuklar ve 16 yaş üstü şeklinde ligler görünüyor. 2024'te oldu mu/olacak mı bilmiyorum


  • nundu  (17.08.24 20:14:17) 
Beyzbol bilmeyen için çok sıkıcı ve hiçbir heyecanı yok, ben de bilmediğim için çok sıkıcı ve heyecansız görüyorum, muhtemelen herkes öyle görüyordur, o nedenle Türkiye için "Bi de onunla mı uğraşalım" seviyesinde görülüyordur muhtemelen o nedenle herhangi bir geleceğinin olması mmükün değil, ha varsa belki üniversite seviyesinde deneyen birkaç yer vardır ama bence kayda değer bir aşama göremez.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (17.08.24 20:16:53) 
@kaleci ben de anlamsız anlamsız bakıyordum, bu kadar anlamıyor olamam deyip derinleştikçe biraz fazla bilgi edinmiş oldum heralde. Şimdi seviyorum durduk yere. Otobüste falan mlb replaylerini izlemeye başladım. hayırlısı artık, üzücü. :D


  • akhenaten  (17.08.24 20:24:05) 
dunyanin en sacma sporu hocam. amerikalilar bile izlemiyor. izlenme oranlari dusuyor. biz maca gittik, genelde mactan once otoparkta mangal kulturu var.

mac basladi ama herkes hala mangala devam ediyor. cunku mac heyecanli oldugu icin gitmiyorlar, aktivite olsun diye gidiyorlar.

sonra maca girdik. arkadas anlatti. kurallari anladim, toplamda 2 maca gittim. ama oyun olmuyor macta. yani atislarin yarisi gecersiz atis, pitcher dogru yere atamiyor. gecerli atislarin yarisina batter vuramiyor. batterin vurduklarinin yarisi direkt outa gidiyor, oyun olmuyor. yani 8-10 atistan biri oyun oluyor.

kriketle birlikte dunyanin en sacma takim oyunudur, iddialiyim.
  • antikadimag  (17.08.24 20:29:53) 
@antikadimag ne bileyim, fena değil ya :D


  • akhenaten  (17.08.24 20:31:54) 
Yiğit Tezcan var youtubeda f1 yorumculuğu falan da yapıyor. O da hayatının bir bölümünü beyzbola adamış, hâlâ sıkı bir şekilde takip ettiğini söylüyordu. Belki onunla iletişime geçebilirsin sosyal medya üzerinden. İstatistik sevenler için müthiş bir spor olduğu söylenir çünkü her şeyin istatistiği var ve genelde durağan oyunlar üzerinden olduğu için dış etkilere kapalı istatistikler. Ayrıca ABD'nin en eski sporu olarak pek çok hikayesi, laneti falan var. Japonya'da da çok popüler hatta şu an ABD'den daha iyi oyuncu çıkarıyorlar. En çok para kazanan mlb oyuncusu Japon


  • nundu  (17.08.24 20:57:06) 
Japonya'daki ilgiyi yazayım derken nundu'nun yazdıklarını gördüm. Ona +1 diyeyim. Japonlar merak duydukları şeylere fena takıyor ve her şeyiyle uğraşıyorlar. Sanıyorum ki beyzbol da böyledir. Yazıldığı gibi, ABD'de etkinlik, yeme içme bahanesi.


  • cosmicstring  (17.08.24 21:06:52 ~ 21:07:11) 
@nundu, Evet istatistikleri takip etmesi de çok eğlenceli. Bir de belli bir şema var, top atıldıktam sonra olan biteni takip edip ne olduğunu, nasıl olduğunu, neden olduğunu anlamaya çalışıp bir sonraki atışı bekleme olayı hoş bence. Bir atak, bir gevşeme döngüsü olması hoşuma gitti aslında. Sürekli akan bir şeyi takip etmekten daha farklı bu.

Dediğin kişiye bakacağım, teşekkür ederim.
  • akhenaten  (17.08.24 21:25:33 ~ 21:27:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.