[]

Ekşi Duyuru'nun son dönemde niteliksizleştiğini düşünüyor musunuz?

Bazen bir sorunun altında gerçek cevaptan fazla troll veya tamamen alakasız cevaplar oluyor. Bazıları sebepsizce duyuru sahibine hakaret etmekten, soruya cevap vermeden dalga geçmekten zevk alıyor. Derdine derman olunan var mı pek görmüyorum.

Birine cevap veriyorsun ama duyurusunda saygılı görünüp cevabı beğenmediği için arka arkaya birçok küfürlü mesaj atıyor. Bazılarının iki üç hesabı var ve kendi sorularının altını diğer hesaplarla bariz şekilde dolduruyorlar.

Bazıları haftanın beş altı günü aynı soruyu soruyor ve aynı kişilerden aynı cevapları alyor. Soru soruyor gibi şarkıcı öven, takı markası tanıtan, maç bileti bahanesiyle dolandırıcılık yapmaya çalışan vs. de gırla.

Bunlara rağmen sitedeki etkileşim ilginç şekilde (?) çok düşük. Burası da Ekşi Sözlük'e dönüştü sanırım.

 
Evet, internet artık bana uyduruk şeyler çöplüğü gibi geliyor.


  • pavlis  (15.08.24 14:23:50) 
Ekşisözlük yazarlarınında bazı duyuru kullanıcılarınında problemleri var bazısının ruh sağlığı bozuk. Eğer dikkatli okursan bazıları dertlerini paylaşıyor.
Onun için miletle dalga geçiyorlar küfür ediyorlar. şahsi algılamaycaksınız aslında dertleri kendileriyle.

  • komando kani var bende  (15.08.24 14:46:46) 
Reelde ezik olanlar ego tatmini yapiyor.

Gecen de telegram kavgasi vardi. Hem herkes gelsin diye link vermis, hem de burasi benim grubum begenmedigimi cikaririm diyor.
  • Kahvedesu  (15.08.24 15:21:49) 
Ekşi duyuru ne belli bir seviyenin üzerine çıkıyor, ne de belli bir seviyenin altına düşüyor bence. Uzun zamandır saldım çayıra mevlam kayıra şeklinde yönetiliyor, yine de sözlükten her türlü iyidir.


  • montreal  (15.08.24 15:23:18) 
aha tam da denk geldi. dün duyuruda bir soru sordum. Tanıdığım bir kadın, internet bağımlısı olmuş kızından bahsedip dert yanmıştı. Ben de bir faydası olur belki diye gelip buraya sordum. fakat gelen cevapların yarısı direkt bana hakaret idi. Olumsuz olabilecek her ihtimali gerçek farzedip saydırmışlar. Bazılarını mod silmiş. Cevaplar içinde :
- sana ne ?
- madem olayda etkin yok niye soruyorsun?
- sen kendi işine bak.neden başkalarının ailesine burnunu sokuyorsun?
- sen bu kişileri niye gözetliyorsun ?
- cinsiyetçisin. (konudaki) tabaklar kafanda kırılsın.
  • parka  (15.08.24 15:23:25 ~ 15:26:25) 
Sokaktaki (ve internetteki) insanların çoğunun ruh sağlığı bozuk. Her yer böyle artık. Yıllardır takip ettiğim birinin son tweetini gördüm bu sabah. Tahammülsüz, sağa sola saldıran bir insan haline gelmiş. Eskiden yaşama enerjisine ve sabrına imrenirdim.


  • gnosis  (15.08.24 15:35:49) 
sözlük gibi tamamen ego tatmin yeri oldu.


  • nothing in my way  (15.08.24 15:42:33) 
Sözlük olsun duyuru olsun eskiden daha iyiydi. Kullanıcılar daha düzgündü. Artık o kişilerin çoğu yok. Belki farklı nicklerle buradalarsa bilmiyorum. Keşke geri gelseler de duyuru eski günlerine geri dönse.

Düşüncene katılıyorum.
  • rock n roll  (15.08.24 15:43:09) 
modlar çalışıyor, şikayet ttiğim bir kaç yanıt silinmişti, şikayet ettiniz mi hiç?


  • eja  (15.08.24 15:48:39) 
@parka'nın duyurusu çok güzel bir örnekti bence.
Gerçekten toplumsal bir ruh sağlığı bozulma sorunu var.
Uç köşelere savrulmuş insanlar sanrılarıyla saldırıyor bazen.
  • Mirket  (15.08.24 15:56:11) 
Her yer böyle. Buradan bir şey ummak sizin için hayal kırıklığı olacaktır sadece.

Normalde görsen selam vermeyeceğin garip gurup fikirlere/kültürlere/adetlere sahip insanlar ile iletişime giriyorsun. Bu gerçeği görmüş insanlar da artık buradaki kimliği ile gerçek kimliğinin bütünüyle örtüşmesi için çaba göstermekten vazgeçiyor ve dan dun o anki keyfine göre canı nasıl isterse yazıyor. Hatta ben bir ara imla ve yazım kurallarını da koyverecektim o dereceye gelmiştim. Çünkü ederi bu kadar.


Siz de he deyin geçin. Hatta eğlenin.
  • ruhen hastayim ben  (15.08.24 17:39:15 ~ 17:40:55) 
kucaklayıcı bir dil şart, üzülüyorum ;/


  • anlatamıyorum  (15.08.24 17:56:45) 
Benden sonra seviye yerlere düştü.


  • numlock  (15.08.24 19:01:09) 
her şeye rağmen küfür edilmeyen bir yer.
reddit bile +18 küfürlü.

bir de güncel haber başlıkları olsa başka site aramam sanırım.
olumsuz özelliklerine de sabrederim.
  • WithWorth  (15.08.24 20:23:49) 
Başarısız birkaç troll haricinde fena değil bence. Nerede o eski troller!


  • auroraaurora  (15.08.24 23:07:06) 
Buradan çok daha kötü yerler var, küfür, hakaret ve agresyonun yüksek olduğu. Burası fena değil her şeye rağmen. Tabi eskiden daha eğlenceli ve aktifti burası, onu inkar edemem.


  • playing star again  (16.08.24 00:19:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.