[]

ikinci el ürünü kaça alırsanız karlı bir alışveriş olur?

Ürünün kaltesi istediğiniz gibi o yüzden buraları geçelim.

tam istediğiniz gibi ürünü buldunuz. bu ürün, sıfırından % kaç ucuz olduğunda karlı bir alışveriş yapmış olursunuz?


 
Dumduz cevap istemissiniz ama suruyle faktor var. O yuzden en fazla yari fiyat diyip geceyim.


  • mbond  (01.08.24 15:57:09) 
Ürün nedir? Araç mı? Elektronik mi? Diğer bir çeşit dayanıklı mal mı?

Şimdi tam istediğiniz gibi demişsiniz ama 40 bin kilometredeki araçla 150 bin kilometrelerdeki araçların her ikisi de istediğiniz gibi olabilir ama kilometre farkı fiyatın uygunluğundan bahsederken yine de önemli.

Ya da atıyorum elektronikte garanti süresinin dolup dolmaması dolmadıysa ne kadar süresinin kaldığı gibi konular fiyatın iyi mi kötü mü olduğunu değiştirir. Ürün garanti süresi dolmuş olsa da tam istediğiniz gibi olabilir.

Birçok şey var gerçekten.
  • akhenaten  (01.08.24 16:22:31) 
66


  • enteg  (01.08.24 16:46:03) 
%10 a bulursam çok karlı. %20 ye bulursam az ama yine de çok karlı..


  • bir ileti paylastim  (01.08.24 16:48:55) 
elektronik için en fazla yarısını öderim. çünkü kutusu, jelatini açılmamış dahi olsa ürünün yasal sahibi fatura sahibi. üretici veya servis isterse bakmıyor. O yüzden artık 2. el elektronik bir ürün almıyorum. garantisi bitmiş bir ürün ise düşük fiyat veririm ama satıcılar genelde sıfır ürünün biraz aşağısını istediği için genelde satış olmuyor :D


  • cassey  (01.08.24 16:51:53) 
ürün sıfır gibiyse ve garantisi devam ediyorsa %25-30 ucuza almak isterim.

ürün iyice kullanılmış, garantisi bitmiş ise %40-50 ucuza almaya çalışırım.

ama ülkemizde ahlak öyle bozuldu ki adam 2. el az kullanılmış ürünü neredeyse sıfır fiyatı ile birebir satıyor,

garantisi bitmiş bir ürünü de sıfır fiyatının çok az altına koyuyor.

Ben 10-15 sene önce de 2. el ufak tefek al-sat yapıyordum, bir şey 2.el oldu mu direkt yarı fiyatına inerdi neredeyse. artık öyle olmuyor.
  • ananiyimioguz  (01.08.24 16:53:33 ~ 16:55:18) 
Amortismanı, kullanım ömrü önemli. Örneğin bir tablo ikinci el olarak düşündüğünde zamanla değeri artar yani burada işlemez. Zamanla değeri aşınan aktiflerin kullanım ömrüne (yerine koyma süresi) ve kalan kullanım ömrüne göre bir ilişki kurulabilir.


  • gabe h coud  (01.08.24 17:45:34) 
%50 ucuza almam lazim minimum.


  • cooperr  (01.08.24 19:37:01) 
ananiyimioguz +1


  • merhum  (02.08.24 13:25:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.