[]

Spordan hemen sonra whey+kreatin ikilisine ek karbonhidrat önerisi

Tekrar vicut gelistirme sporuna başladım. Sadece whey ve kreatin kullanımının supplement olarak yeterli olacağını düşünüyorum. Spordan sonra ise az miktarda hemen biraz karbonhidrat almak iyi olabilir diye düşünüyorum. Acaba massage gainer alıp hiç ayrı ayrı uğraşmasam mı veya karbonhidrat olarak spor sonrası ne alınabilir? Muz mahvolup gider yaz ayında.




 
bence hiç gerek yok. günlük pilav yapsanız daha iyi. yanınızda taşıyabiliyorsanız iyi, spordan eve dönebiliyorsanız çok çok daha iyi.

pilav için bunu kullanıyorum.

www.amazon.com.tr
  • a darkness coming  (22.07.24 13:42:20) 
Gainer'a verilen paraya üzülüyorum gerçekten onun yerine normal yemeğini ye geç eve gidince, antrenman biter bitmez illa protein karbonhidrat vs almak zorunda değilsin alelacele.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (22.07.24 13:53:55) 
Eger, antreman sonrasi tekrar bir aktivite hedefiniz yoksa tamamen karbonhdrat almaktan keyif aldiginiz icin alinabilir.

Onun disinda gunluk karbonhidrat hedeflerinizi tutturuyor olmaniz yeterli.
  • wallcan  (22.07.24 14:27:21) 
@wallcan spor sonrası protein ile birlikte bir miktar karbonhidrat alımının daha etkili olduğunu okumuştum. Yanlış bir bilgi olabilir.


  • havadakarada  (22.07.24 16:34:10) 
Aminoasitlerin kaslara taşınması için insülin gerekli, insülinin sadece karbonhidratla salındığını düşünen oldschool tayfa illa karbonhidrat alınması gerektiğini düşündüğü için insülin spike ortamı oluşturmak adına şeker alır ama insülin proteinle de salınıyor, antrenman sonrası whey alıyorsan en az karb. almış kadar benzer insülin salınımı yaşanıyor sistemde.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (22.07.24 16:40:19) 
@havadakarada protein sentezi anlaminda aradaki farki farketme ihtimalin yok. Bunu tabii normal ogun araliklarinda oldugunu dusunerek soyluyorum. 15 saat bir sey yemiyeceksen idman sonrasi bir seyler ye tabii.

Bu tip nuanslarin onemi yok, hatta eli soyle buyuteyim gunluk tukettigin protein miktarin ayni olsun yasini bilmiyorum ama mumkunse 1 gr per pound olsun yani 100kg isen 220 gr. Dengeli dogru bir karb yag ve total kalori miktarin olsun, idmanlarina dogru devam et ,hic whey yada casein vs. tuketme, ama bu protein miktarini al gunluk 6 ay 12 ay , 24 ay sureyi sen belirle sonra whey tuketen senle tuketmeyen sen arasinda hic bir fark olmaz.

ez cumle soylemeye calistigim sey bazi seylerin fark etmesi icin gercekten ust ust ust seviyede olmaniz gerekiyor. Aksi halde yapmaktan hoslaniyorsaniz devam edin, bazen idman sonunda whey icecek olmak motive eder.
  • wallcan  (22.07.24 17:03:57 ~ 17:05:21) 
@wallcan spor sonrası ilk yarım saatlik dilimde alınan proteinin onemli olduğunu okumuştum. Bu sebeple günlük protein alımım yeterli olsa da whey takviyesi yapmayı düşündüm. Kreatin kullanımının ise ne kadar gerekli olduğunu bilmiyorum fakat alternatifi olmayan bir ürün gibi duruyor


  • havadakarada  (22.07.24 19:04:43) 
Eskiden "anabolic window" denilen bi mit vardı antrenman sonrası ilk yarım saat 1 saat vs alınan 20 gramlık proteinin sihirli bir şekilde fayda sağladığına yönelik ama sonradan bunun supp. endüstrisinin gazladığı bir saçmalık olduğu ortaya çıktı, öyşe bir şey yok yani gün içinde makrolarını tamamladığın süece ne zaman aldığının bir önemi yok çünkü sen antrenmandan 3 saat önce tüm proteinlerini alırsan proteinler sindirilip aminoasitlere yıkıldığında bir aminoasit havuzu oluşturur ve ihtiyaç hasıl olana kadar bekler, sen antenman yaptığında da sistem ihtiyaç duyulan bölgelere bu aminoasitleri gönderir. Ha antrenmanı yaptın ama vaktin olmadı 2 saat herhangi bir öğün almadın, kasların hemen yıkıma geçmez sen protein alana kadar bekler, alırsan kullanır almazsan kendini harap ettiğinle kalırsın ama yine bir zarar görmezsin, ta ki birkaç haftalık alışkanlık halime gelirse ancak o zaman yıkım başlar, kas/protein sentezi çalışması kar/zarar performansında keskin bi çizgide ilerlemez.

Kreatin neredeyse anabolik ilaç seviyesinde pozitif etkisi olan bir supp.
  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (22.07.24 19:23:34) 
@kaleci tam yapay zekaya sorup ardından buraya baktım, yapay zeka da aynı şeyi söyledi son araştırmalara göre antrenman sonrası hemen protein alınması şart değil diye.

Kreatin kas oluşumuna güç artışı ve enerji vererek yani dolaylı yoldan mi fayda sağlıyor yoksa kas oluşumuna direkt bir etkisi de bulunuyor mu?
  • havadakarada  (22.07.24 20:32:08) 
Vücudun kullandığı birkaç enerji sistemi var karbonhidratlar yağlar karbon bazlı aminoasitler vs. Kaslar enerji için karbonhidratları kullanır, yani kaslarda glikojen olarak depolanan glikozlarıo kullanır, bunun için de bazı kimyasal reaksiyonlar gerçekleşir ve bu şekerler kaslardaki enerji üretim santrali olan mitokondriye gidip orada ATP'ye dönüşür sen de her kas hareketinde bu döngüyü tekrarlayarak enerji üretir ve antrenmanını gerçekleştirirsin fakat gördüğün gibi bu aslında anlık bir eylem gibi gözükse de vücut için uzun bir sürece yayılır, o nedenle eğer ani ve patlamalı güç gerektiren bir eylemde bulunman gerekirse, sistem bir arıza yaşamamak için ATP'nin öncülü olan yedek ve kısıtlı bir enerji rezervi kullanır: Kreatin Fosfat. Misal sen bench press'te 10 tekrar yapmak istiyorsun ama öyle bir noktaya geldin ki 3. setin 8. tekrarında zorlandın, işte bu noktada, yani gerçektern zorlandığın bu noktada glikozun ATP'ye dönüşümüne gerek kalmadan kaslardaki Kreatin Fosfat ATP'ye dönüşür ve sana o ihtiyacın olan 2 tekrarı yapmana olanak verir, bunun önemi de şu: Kaslar sadece ve sadece tükeniş/tükeniş çevresindeyken yapabildiğin tekrarlarla uyarılır ve ekstra protein sentezi başlar ve uydu hücreleri kaslarına yamalanır ve kasların büyür, Kreatin Fosfat sana bu tükeniş çevresinde 2 tekrar yaptırarak kas uyarımını ekstra olarak ileriye götürür. Özelliği budur.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (22.07.24 20:48:05) 
Zaten yazilmis, ama ekleme yapip kendi meramimi toparliyayim; anabolik steroid kullanmayan bir insanin, meal timing, supplement falan bunlarla ilgili dusunmesi anlamsiz. Dogru , uygulanabilir, hem adaptasyonu hem progressive overloadu destekleyen bir antreman programi, ihtiyac kilo vermekse almaksa ona gore kalori hesabi yapilmis bir diyet programi ve dinlenme. Bundan sonrasi tamamen bunu surdurmek uzerinden calismali surdurulebilir neyse sizin icin, bu antrenman sonrasi karb almak whey icmek olabilir yada bambaska bir seydir onu uygulamaniz onemli. Benzer sekild keto mu high carb mi, If mi vs vs. Neyi uzun sure boyunca duzenli olararak uygulayabilirseniz o.
Bu iste herkes sihirli bir degnek olarak bir urun ariyor, oyle bir sey anabolik steroid harici yok onun da zararlarina girmeye gerek yok.
Sihirli degnek disiplin. Ayni diyeti ayni idmani uzun sure duzenli olarak yapmak. Gerisi işin geyiği. Disinizi fircaladiktan sonra hangi dis macunuyla fircalamanizin ne kadar onemi varsa o kdr onemleri var, ama reklamda daha beyaz plaksiz disler diye satarlar urunu.

Kreatin monohidrat, sadece monohidrat versiyonu her yerde okuyacaginiz uzere yararlari defalarca kanitlanmis bir urun ama o da olmazsa olmaz degil. %20 insan etkisini gormuyor, eger cok et tuketen bir insansaniz sizde gormeyebilirsiniz esas faydasi hayvansal gida tuketmeyen bireylerde ortaya cikar. Loadinge gerek yok her gun 5gr tuketebilirsiniz 10-15 gun icinde full etkiye gecer ancak atletler bunu gercekten hisseder misiniz? Yoksa temelde placebo etkisi mi olur o kismi bile bence soru isareti.
  • wallcan  (22.07.24 21:28:16) 
Bence eve gelince alırsın karbonhidratı .
Ayrıntılarda boğulma baba bas geç. Göz yolda düzülür.

  • ketcapli dondurma  (23.07.24 02:24:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.