[]

Sanatta zenci plastiği ne oluyor?

"braque ve picasso, zenci plastiği ve maskeleri topluyorlardı."
Sanatta devrim kitabında kubizimden bahsederken adı geçiyor ama Googleda bir şey bulamadım
Nedir bu


 
ChatSPT şöyle buyurdu:

"Zenci plastiği ve maskeleri" ifadesi, sanat tarihindeki belirli bir döneme ve etkilenmelere işaret eder. Bu terim, Pablo Picasso'nun sanatında önemli bir yer tutan Afrika sanatı ve özellikle Afrika maskeleri ile ilgilidir. 20. yüzyılın başlarında, Batı sanatçıları Afrika sanatını keşfetmeye ve bundan ilham almaya başladılar. Bu dönemde Picasso, Georges Braque ve diğer modernist sanatçılar, Afrika maskeleri ve heykellerinden etkilenerek kendi sanat anlayışlarını geliştirdiler.

Picasso, 1907 yılında "Avignonlu Kızlar" (Les Demoiselles d'Avignon) adlı ünlü tablosunu yaparken Afrika maskelerinden büyük ölçüde ilham aldı. Bu tablo, Batı sanatında Afrika sanatının etkisinin belirgin bir örneğidir ve aynı zamanda modern sanatın gelişiminde önemli bir dönüm noktasıdır. Picasso'nun bu eseri, Afrika sanatının estetik özelliklerini ve stilize edilmiş insan yüzlerini içerir, bu da onun sanatında "zenci plastiği" teriminin kullanılmasına neden olmuştur.

Kısacası, "zenci plastiği ve maskeleri", Picasso ve diğer modernist sanatçıların Afrika sanatından etkilenerek oluşturdukları eserleri ifade eder. Bu terim, Afrika sanatının Batı modernizmine katkısını ve Picasso'nun bu etkilenmeyi nasıl kendi sanatına entegre ettiğini anlatır.
  • auroraaurora  (31.05.24 12:48:51) 
carl einstein'ın negerplastik diye bir kitabı varmış. oradan geliyor olmalı. kapağında da yine bir maske var hatta. zenci plastiği diye çeviren olmuş ama bu afrika heykel sanatı ile ilgili gibi görünüyor.


  • sanat guresi  (31.05.24 12:54:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.